Naționala feminină a Rusiei a cucerit titlul european la Under 19

rusia campioana volei feminin
rusia campioana volei feminin
Nationala Rusiei a cucerit titlul european Under 19 la volei feminin

În Slovacia s-a disputat, până duminică, o nouă ediție a Campionatului European de volei feminin Under 19. Titlul a fost cucerit de Rusia.

Rusia a devenit noua campioană europeană a naționalelor feminine Under 19. În finală, rusoaicele au învins cu scorul de 3-0 (26-24, 25-19, 25-18) Serbia. Pentru ex-sovietice, acesta e al doilea titlu consecutiv cucerit de această echipă, ele fiind și campioanele Under 18. La nivelul actual, cel al jucătoarelor sub 19 ani, acesta a fost primul titlu continental după 22 de ani. În total, Rusia are, la această categorie de vârstă, 19 medalii: 15 de aur, 3 de argint și una de bronz.
Serbia, care era deținătoarea titlului, a cucerit a patra medalie de argint. Așa că nu trebuie să existe dubii de unde vin jucătoare pe bandă rulantă la nivelul naționalei de senioare.

Medalia de argint a fost cucerită de Turcia, care a învins cu scorul de 3-0 (26-24, 25-15, 25-20) naționala Belgiei.

Ca la orice competiție, și aici s-a alcătuit o echipă ideală. Iată componența acesteia:

Ridicător: Inna Balyko (RUS)

Universal: Anna Kotikova (RUS)

Secund: Karolina Fricova (SVK)

Secund: Katarina Lazović (SRB)

Centru: Angelina Lazarenko (RUS)

Centru: Jovana Kocić (SRB)

Libero: Giorgia Zannoni (ITA)

MVP: Anna Kotikova (RUS)

echipa ideala campionat european under 19
Echipa ideală a Campionatului European Under 19

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns