Naționala feminină de volei a României a ocupat locul 4 la Golden League

Naționala feminină a României a fost învinsă de Belgia în finala mică a Golden League

Naționala feminină de volei a României a terminat pe locul al patrulea ediția din acest an a Golden League. 

În finala mică a turneului Final Four al Golden League, România a fost învinsă fără drept de apel de Belgia, care s-a impus cu scorul de 3-0 (25-14, 25-12, 25-19), în doar 66 de minute. Fără Eliza Inneh Varga, accidentată, tricolorele nu au avut replică pentru adversarele lor și au fost nevoite să se claseze în afara podiumului.

Autoare a nouă puncte, Simina Străchinescu, înlocuitoarea Elizei Varga, a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre. Mai jos puteți vedea câte puncte a făcut fiecare jucătoare folosită de antrenorul Guillermo Naranjo Hernandez.

Au jucat pentru România: Străchinescu 9p (+6), Ad. Matei 5p (+4), C. Miron 5p (+3), T. Cristea 5p (+2), Roman 3p (+2), Buterez 3p (-2), Badiu-Savu 1p (0), Axinte 0p (-2), Vereș (libero, -1). Nu au jucat: Inneh-Varga, M. Radu, Airoaie, R. Ioan, Ciucu (libero). Antrenor: Guillermo Naranjo Hernandez.

Naționala feminină a României a fost învinsă de Belgia în finala mică a Golden League
Naționala feminină a României a fost învinsă de Belgia în finala mică a Golden League (FOTO: CEV)

Îmi pare rău că nu au fost folosite toate jucătoarele apte, mai ales că diferența a fost clară în favoarea adversarei. Dacă nici în meciurile în care echipa ta face 26 de puncte în două seturi nu se fac toate schimbările posibile – măcar pentru a le da ocazia jucătoarelor de a vedea că ai încredere în ele – atunci chiar nu știu când se mai fac. Nu e o critică, ci o constatare, pentru că mulți antrenori procedează așa – poate greșesc eu și e profesionist să nu faci schimbări indiferent de scor, habar n-am. Dar mie mi se pare mai uman să le dai tuturor șansa să joace, mai ales când cărțile sunt făcute. Fiecare sportiv se antrenează cu speranța că va juca în următoarea partidă și introducerea lui pe teren, chiar și pentru câteva puncte, înseamnă un boost de energie care îl poate ajuta foarte mult să progreseze.

Revenind la actuala campanie din Golden League, chiar dacă finalul nu a fost unul de lăudat, cred că per total jucătoarele noastre și-au depășit condiția. Pentru că, având în vedere accidentările care au măcinat lotul săptămânal, calificarea în Final Four este o mare performanță, cel puțin în opinia mea.

Pentru fetele de la lot urmează o scurtă vacanță, deoarece în august vor intra din nou în cantonament pentru cele două meciuri programate în acest an în preliminariile Campionatului European din 2026.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

 

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns