Naționala feminină de volei a României a plecat la FOTE. Cu cine va juca și care e componența lotului

Naționala feminină de volei a României participantă la FOTE 2019

Naționala de volei cadete a României va juca săptămâna viitoare la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiție care va avea loc la Baku.
Ocupante ale locului 5 la Campionatul European disputat anul trecut, tricolorele și-au asigurat prin acea poziție atât calificarea la Campionatul Mondial din acest an, dar și la FOTE, competiție la care România participă în premieră la volei.

Cele opt echipe calificate au fost împărțite în două grupe, fiecare de câte patru formații, România fiind colegă de serie cu Bulgaria, Rusia și Ucraina. Luni, fetele noastre vor juca împotriva Bulgariei. Va urma Ucraina (marți) și Rusia (miercuri).

În Grupa a II-a joacă Italia, Turcia, Belarus și Germania.

”Cu siguranță avem toate emoții, dar o să trecem peste ele și totul o să fie bine. La FOTE vom avea o grupă grea. Primul meci va fi cu Bulgaria, cu care am jucat de foarte multe ori de-a lungul timpului, deja le-am învățat, știm care este stilul lor de joc. Cu Rusia și Ucraina, celelalte echipe din grupă, am mai jucat, de asemenea, și au fost meciuri foarte strânse”, a declarat Alexia Căruțașu, căpitanul echipei, înaintea plecării spre Azerbaidjan.Componența lotului României

 

Fals: Alexia Căruţaşu, Maria Dulău

Libero: Andra Cojocaru, Georgiana Popa

Secunzi: Mara Dumitrescu, Florina Murariu, Mădălina Airoaie

Centru: Denisa Ionescu, Adriana Alexandru, Francesca Alupei

Ridicătoare: Alexandra Spînoche, Andreea Murar

Antrenori: Marius Macarie, Adrian Popescu

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns