Naționala feminină U17 începe marți meciurile din turneul balcanic de calificare la Campionatul European

Nationala feminina Under 16 a Romaniei, cu medaliile de bronz

Naționala feminină de volei a României Under 17 va participa, de marți până sâmbătă, în orașul turc Balikesir, la turneul balcanic de calificare la Campionatul European care va avea loc anul viitor, în Muntenegru.
Formată din jucătoare născute după 1 ianuarie 2004 sau mai mici, naționala antrenată de Adrian Radu și de Dorin Vărșăndan, va participa în următoarele cinci zile la un turneu inedit introdus în algoritmul calificării la turneul final al Campionatului European. La această ediție, calificările la categoria de vârstă Under 17 vor avea mai multe faze.

Prima fază este organizată pe zone geografice, de Asociațiile zonale. În cazul nostru acest turneu este organizat de Asociația Balcanică și la el participă, în afara României, țara gazdă Turcia, Bulgaria, Serbia și Grecia. Practic, e un Campionat Balcanic la care nu se acordă titlul de campioană balcanică, ci are o miză mult mai importantă: calificarea la turneul final, obținută de ocupanta primului loc. Turneul se anunță foarte puternic, având în vedere că la ultimul European Under 16, în vară, au participat toate cele cinci echipe din Balcani, iar Turcia a luat chiar titlul!

Turcii sunt pregătiți să găzduiască turneul balcanicde calificare la Campionatul European Under 17
Turcii sunt pregătiți să găzduiască turneul balcanicde calificare la Campionatul European Under 17Echipele clasate într locurile 2 și 5 vor juca într-unul din weekend-urile perioadei 23 aprilie – 3 mai 2020 în faza a doua a calificărilor. Acolo vor participa 20 de echipe, care vor fi împărțite în cinci grupe de câte 4. Componența acestora va fi stabilită după disputarea tuturor calificărilor zonale.

Naționala României va debuta în turneul balcanic din Turcia marți, contra Bulgariei, cu începere de la ora 15.00, ora noastră. ”Tricolorele” pornesc cu ascendentul moral al victoriei obținute în urmă cu peste patru luni, în finala mică a Campionatului Balcanic, acolo unde au învins-o pe adversara din prima etapă cu scorul de 3-0 (25-9, 25-9, 25-16).

În continuare, româncele vor juca, joi, cu Serbia (ora 15.00), vineri cu Turcia (ora 17.30) și sâmbătă cu Grecia (ora 14.00).

Turneul final al Campionatului European feminin de volei Under 17 va avea loc în Muntenegru, cel mai probabil în perioada 1-9 august. Perioada urmează să fie confirmată. Această generație de jucătoare încearcă a doua calificare consecutivă la un turneu final, după ce în acest an au terminat pe locul 10.

Dacă nu ați făcut-o încă, puteți arunca un ochi și da un like și pe Pagina de Instagram a Doarvolei. AICI o puteți vedea


Calificări CE 2020 – U17 (f): Programul meciurilor turneului balcanic de calificare

Marți, 26 noiembrie

15.00 Bulgaria – România

17.30 Turcia – Grecia

Miercuri, 27 noiembrie

15.00 Grecia – Serbia

17.30 Turcia – Bulgaria

Joi, 28 noiembrie

15.00 Serbia – România

17.30 Bulgaria – Grecia

Vineri, 29 noiembrie

15.00 Serbia – Bulgaria

17.30 România – Turcia

Sâmbătă, 30 noiembrie

14.00 România – Grecia

16.30 Turcia – Serbia


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns