Naționala feminină va juca duminică în finala mică a Golden League 2024. În semifinale a fost învinsă de Cehia

Naționala feminină de volei a României, înaintea semifinalei Golden League 2024, contra Cehiei

Naționala feminină de volei a României a fost învinsă în semifinala Golden League 2024, așa că duminică va lupta pentru bronz. 

România a fost învinsă cu scorul de 3-1 (19-25, 25-13, 25-18, 30-28) de Cehia, în semifinala turneului Final Four al Golden League. După cum o arată și scorul, tricolorele au jucat bine sau chiar foarte bine în primul și cel de-al patrulea set, fiind de nerecunoscut în celelalte două.

Foarte puțin a lipsit să nu ajungem în setul decisiv al acestei partide, însă din păcate asta nu ne consolează cu nimic. Însă micile greșeli fac diferența la volei, iar de data aceasta echipa puțin mai nesigură – nu și în primul set – a fost echipa noastră. S-a văzut faptul că noi am avut doar două „guri de foc”, deci am fost destul de previzibile – Eliza Inneh-Varga (26 de puncte) și Rodica Buterez (14 puncte) – în vreme ce gazdele au avut nu mai puțin de patru jucătoare – cele trei extreme și un centru) cu cel puțin 14 puncte. Ceea ce ne-a pus probleme și mai mari în apărare.

Eliza Inneh Varga în atac contra Cehiei
Eliza Inneh Varga în atac contra Cehiei (FOTO: CEV)

Dar nu doar asta a făcut diferența. Și lipsa de incisivitate și precizie la serviciu – raportul așilor a fost de 6-0 pentru cehoaice, iar cel al serviciilor greșite 12-7 „pentru” noi – a avut un cuvânt greu de spus. De regulă așii înseamnă mai mult de un punct, pentru că au darul de a atârna câteva „pietre de moară” de psihicul echipei care-i încasează.

De asemenea, gazdele au fost mai inspirate la blocaje (10-6), dar și în atac, acolo unde au avut o eficiență mai bună (47% – 37%).

Au jucat pentru România: Inneh-Varga 26p (+19), Buterez 14p (+9), T. Cristea 8p (+4), D. Roman 5p (+2), C. Miron 4p (+1), Ad. Matei 2p (-1), Străchinescu 0p (-1), Axinte 0p (-3), Vereș (libero -1). Nu au jucat: M. Radu, R. Ioan, A. Badiu-Savu, Airoaie, Ciucu (libero). Antrenor: Guillermo Naranjo Hernandez.

Naționala feminină de volei a României, înaintea semifinalei Golden League 2024, contra Cehiei
Naționala feminină de volei a României, înaintea semifinalei Golden League 2024, contra Cehiei (FOTO: CEV)

Finala mică România – Belgia e duminică, de la ora 16.00, în direct la TVR Sport

În urma acestui rezultat, România va juca, duminică, de la ora 16.00, în finala mică a Golden League. Adversară îi va fi Belgia, care a fost învinsă cu scorul de 3-2 (16-25, 25-22, 25-22, 22-25, 15-12) de Suedia, în cealaltă semifinală. Partida va fi transmisă în direct la TVR Sport. Câștigătoarea acestei partide va primi, pe lângă medaliile de bronz, și un cec de 40.000 de euro. Învinsa se va alege cu doar 25.000 de euro.

Finala mare se va disputa, de la ora 19.00, tot la Ostrava, între Cehia și Suedia. Indiferent de rezultat, ambele echipe sunt calificate la Challenger Cup, turneul intercontinental care va da calificata în ediția următoare a VNL.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns