Naționala masculină a României a coborât pe locul 28 în clasamentul european

Nationala Romaniei din preliminariile Campionatului European
Nationala Romaniei din preliminariile Campionatului European

A fost publicat noul clasament european al naționalelor masculine de volei. România a mai coborât o poziție și e în a doua jumătate a ierarhiei.

Ierarhia e altcătuită doar pe baza punctelor acumulate pe baza performanțelor, după un algoritm stabilit dinainte, la ultimele două Campionate Europene (si calificările lor), ultima ediție a Ligii Europene, ultima ediție a Campionatului Mondial (si a calificarilor continentale) și ultima ediție a Ligii Mondiale.

România, din păcate, a mai coborât un loc și e acum pe poziția 28 din 49 de țări.
Primele trei poziții sunt ocupate de Franța – a urcat 5 poziții -, Italia, Rusia și Serbia, ultimele două fiind la egalitate pe locul 3. În Top 10 mai sunt Polonia, Bulgaria, Germania, Belgia, Finlanda și Olanda.

AICI vedeți clasamentul european publicat luni de CEV.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns