Naționala masculină a României a fost învinsă în Danemarca, dar merge la Europenele de volei după 24 de ani

nationala masculina de volei a Romaniei

Naționala masculină de volei a României a suferit prima înfrângere în grupa preliminară a Campionatului European. Totuși, calificarea la turneul final era asigurată încă din vară.
Danemarca a învins România cu scorul de 3-1 (22-25, 25-15, 25-21, 25-19) în ultimul meci al preliminariilor. Siguri de calificarea, după 24 de ani, la Campionatul European, românii au făcut deplasarea fără câțiva titulari. S-a creat astfel momentul ideal pentru debutul în națională a doi jucători tineri foarte valoroși, ridicătorul Alexandru Muscină și centrul Robert Călin.

În meciul din localitatea daneză Slagelse cele mai multe puncte pentru formația noastră le-a reușit Bălean (13), el fiind urmat de Cherbeleață și Mihalcea (ambii câte 9).

nationala masculina de volei a Romaniei
Naționala masculină de volei a României, in ultimul meci al preliminariilor CE, cel cu Danemarca

România a terminat pe primul loc Grupa A, care califică automat la turneul final, grație acestui sistem mult mai corect al numărului de victorii. Pentru că dacă s-ar fi folosit sistemul vechi, care încă funcționează în România, acela al departajării în funcție de numărul de puncte sau al procentajului de la setaveraj, atunci tricolorii ar fi fost pe locul 2 și și-ar fi calculat încă șansele de calificare. Pentru că Finlanda a avut același număr de puncte, 7, ca și noi, dar un procentaj al seturilor mai bun: 1,28 ei (9:7), față de 1,25 (10:8) noi.

Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 12-27 septembrie, în Belgia, Olanda, Franța și Slovenia.

Ultima prezență a naționalei masculine de volei a României la un turneu final al unui European a avut loc în 1995.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns