Naționala masculină de speranțe, învinsă la limită de Serbia la Balcaniadă. Băieții sunt aproape de semifinale

nationala romania volei sperante foto
nationala romania volei sperante foto
Nationala de sperante a Romaniei prezenta la Balcaniada

Naționala masculină de speranțe a României a fost învinsă joi de Serbia, în etapa a doua a grupei B a Balcaniadei de volei de la Ivanjica (Serbia).
În cel de-al doilea meci din cadrul Balcaniadei masculine de speranțe, naționala României a fost învinsă cu scorul de 3-2 (23:25, 25:20, 21:25, 25:22, 15:12) de echipa țării gazdă, Serbia. Partida a durat 125 de minute.

În urma acestui rezultat, echipa noastră se află pe locul 3 în clasament, cu 3 puncte, dar cu mari șanse de a se califica în semifinale. Totul depinde de rezultatele din ultima zi, atunci când România va întâlni ultima clasată, Muntenegru (de la ora 13.30), iar Serbia va juca împotriva Bulgariei în ultimul meci al zilei.

Calculele arată cam așa:

O victorie a României cu 3-0 sau 3-1, coroborată cu orice alt rezultat în afara victoriei Bulgariei cu 3-2, duce România în semifinale.

Dacă Bulgaria bate cu 3-2, atunci România trebuie să învingă Muntenegru cu 3-0. În acest caz, România, Bulgaria și Serbia ar fi la egalitate perfectă la puncte și la raportul seturilor (8-5), diferențierea urmând să se facă la raportul punctelor.

Dacă România câștigă cu 3-1, iar Bulgaria bate cu 3-2 Serbia, atunci în semifinale merg Bulgaria și Serbia.

Dacă România bate cu 3-2, atunci Serbia trebuie să învingă Bulgaria cu scorul de 3-0 sau 3-1 pentru ca tricolorii să se califice în semifinale.

Dacă România este învinsă cu 3-2, atunci singura șansă de calificare în semifinale e dată de înfrângerea bulgarilor cu scorul de 3-0.

Dacă România e învinsă cu 3-0 sau 3-1, calificarea în semifinale e imposibilă.

Clasamentul în acest moment:

1. Serbia 5 p (6-2)
2. Bulgaria 4 p (5-3)
3. România 3 p (5-5)
4. Muntenegru 0 p (0-6)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns