Naționala masculină de volei a României e la doar o victorie de calificarea la barajul pentru Europene. Meciul decisiv e duminică, împotriva Macedoniei

volei romania calificari campionat european
volei romania calificari campionat european
Nationala masculina a Romaniei e la doar o victorie de barajul pentru Europene

Rezultatele înregistrate azi, în penultima etapă a Grupei F de calificare la Campionatul European de volei masculin au adus echipa României în postura dorită de a depinde doar de ea pentru a se califica la barajul care duce la Europene.

Naționala României a pierdut cu scorul de 3-1 (25-20, 31-29, 21-25, 25-21) în fața Cehiei, liderul neînvins al grupei. Cum în celălalt meci al zilei Estonia, contracandidata noastră la locul secund, a fost învinsă surprinzător, cu 3-1, de Macedonia, România a ajuns în postura fericită de a depinde doar de ea pentru a ocupa locul secund în clasamentul final și de a se califica în barajul pentru Europene. Pentru aceasta, Laurențiu Lică, Bogdan Olteanu și ceilalți componenți ai echipei noastre trebuie să învingă duminică Macedonia cu scorul de 3-0 sau 3-1. Săptămâna trecută, la Craiova, tricolorii au învins cu 3-0.

Partida dintre România și Macedonia va începe la ora 16.00, ora României.
Programul meciurilor din cadrul turneului de la Jablonec

VINERI

România – Estonia 3-1 (23-25, 25-22, 25-19, 25-23)

Cehia – Macedonia 3-0 (25-19, 25-24, 25-22)

SÂMBĂTĂ

Estonia – Macedonia 1-3 (25-13, 21-25, 23-25, 16-25)

România – Cehia 1-3 (20-25, 29-31, 25-21, 21-25)

DUMINICĂ

Ora 16.00: Macedonia – România

Ora 19.00: Estonia – Cehia

Clasament după 5 etape

  1. Cehia 5 victorii (15 p)
  2. România 2 victorii (6 p)
  3. Estonia 2 victorii (5 p)
  4. Macedonia 1 victorie (4 p)

Ocupanta primului loc în clasamentul general al celor două turnee, se va califica direct la turneul final al Campionatului European. Echipa clasată pe poziția a doua va juca în faza a treia a calificărilor, care este de fapt un meci de baraj. Clasamentul se face după numărul meciurilor câștigate. În caz de egalitate, departajarea se face în funcție de punctele acumulate.

Iată componenţa echipei noastre:

Coordonatori: Cristian Bartha, Cosmin Ghimes

Universali: Gabriel Cherbeleata, Laurentiu Lica,

Centri: Mihai Gheorghita, Andrei Laza, Razvan Mihalcea, Andrei Spinu

Extreme: Adrian Aciobanitei, Marian Bala, Bogdan Ene, Bogdan Olteanu,

Libero: Adrian Feher, Mihai Maries

Antrenor principal: Danut Pascu

Antrenor Secund: Ovidiu Macarie

Fizioterapeut: Mirel Popa

Statistician: Marius Pop

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns