Naționala Under 20 (m) a României a învins Spania și e la doar o victorie de Campionatul European!

romania under 20 volei masculin
romania under 20 volei masculin
Nationala Under 20 a Romaniei este aproape de calificarea la Campionatul European

Naționala masculină Under 20 a României a devenit principala favorită la ocuparea locului secund în grupa de calificare la turneul final al Campionatului European!

În această seară, naționala de volei masculin a României Under 20 a învins cu scorul de 3-1 (25-17, 19-25, 25-22, 25-20) formația Spaniei, chiar la Valladolid! Cel mai bun jucător al mecului a fost Alexandru Ionescu, care a făcut 23 de puncte. El a fost urmat, cu 22 de puncte, de căpitanul naționalei noastre, Adrian Aciobăniței. Nu doar atacul a mers de minune, ci și blocajul, Natan Sava reușind cinci blocaje, Aciobăniței și Ionescu câte patru…

În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Ovidiu Macarie și Daniel Săvoiu ocupă locul secund în clasament cu o etapă înaintea terminării preliminariilor, cu 3 puncte. Lider e Germania, care e deja calificată la Europene, având 6 puncte. Pe locul al treilea e Spania, cu 2 puncte, iar pe patru Ucraina, cu 1 punct.


Rezultatele înregistrate până acum în grupa de calificare:

Germania – România 3-0

Spania – Ucraina 3-2

Germania – Ucraina 3-1

România – Spania 3-1

Duminică, de la ora 18.00, România va disputa meciul decisiv de calificare contra Ucrainei. O victorie cu 3-0 sau 3-1 asigură automat locul 2 în grupă și calificarea echipei noastre la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în luna septembrie, în Bulgaria. O victorie cu 3-2 ar păstra în cărți și naționala Spaniei, obligată să învingă liderul Germania în meciul programat de la ora 20.30.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns