Nikolai Karpol, propus pentru includerea în Cartea Recordurilor

Antrenorul Nikolay Karpol le dă indicații jucătoarelor de la Uralochka Ekaterinburg la meciul cu Dinamo, din 2014, ultima sosire a tehnicianului în România

Numele antrenorului rus de volei Nikolay Karpol este binecunoscut iubitorilor sportului din întreaga lume. De anul viitor, venerabilul tehnician ar putea intra în Cartea Recordurilor.În vârstă de 82 de ani, Nikolay Karpol va fi propus pentru a fi inclus în Cartea Recordurilor în sezonul viitor, chiar de Federația de Volei din Rusia. Atunci, el va împlini 51 de ani de activitate neîntreruptă pe banca formației feminine de volei Uralochka Ekaterinburg. De fapt, acesta este și recordul pe care îl stabilește, de longevitate pe banca aceleiași echipe. Conform unei declarații acordate de președintele Federației Ruse, Stanislav Șevcenko, agenției de știri TASS, forul a început deja construirea dosarului, prin căutarea documentelor necesare demonstrării celor 51 de ani consecutivi la echipă.
Nikolay Karpol, în Cartea Recordurilor: are 51 de ani consecutivi la Uralochka Ekaterinburg

Aventura lui Karpol, începută în 1969, a fost una plină de succese. Uralochka Ekaterinburg a cucerit de 25 de ori titlul (de 11 ori pe perioada URSS-ului și de 14 ori în Rusia). De asemenea, are 8 Ligi ale Campionilor, multe în perioada în care competiția se chema Cupa Campionilor Europeni.

Rezultatele de la echipa de club l-au propulsat și pe banca naționalei URSS, cu care a cucerit două titluri olimpice, în 1980 și 1988 (la JO din 1984 URSS-ul nu a participat) și un titlu mondial, în 1990. De asemenea, cu formaţia Rusiei a disputat finalele JO în 1992, 2000 şi 2004. În palmaresul său mai figurează trei medalii de bronz la CM (1994, 1998 şi 2002), dar și 8 titluri europene (1977, 1979, 1989, 1991, 1993, 1997, 1999 şi 2001)!

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori.

Ultima prezență a lui Nikolay Karpol în România: în 2014 la meciul cu Dinamo, cu Cupa CEV

Nikolay Karpol a fost de multe ori în România, în calitate de antrenor. Ultima dată a făcut-o în 2014, când echipa lui a jucat cu Dinamo, în Cupa CEV. Uralochka a mai căzut de atunci cu o formație din România, CSM București, în aceeași competiție, dar în ediția 2017/ 2018, însă tehnicianul nu a făcut deplasarea în România – partida s-a jucat în sala Giulești – , lăsând meciul pe mâna secundului.

Antrenorul Nikolay Karpol le dă indicații jucătoarelor de la Uralochka Ekaterinburg la meciul cu Dinamo, din 2014, ultima sosire a tehnicianului în România
Antrenorul Nikolay Karpol le dă indicații jucătoarelor de la Uralochka Ekaterinburg la meciul cu Dinamo, din 2014, ultima sosire a tehnicianului în România (FOTO: Marian Burlacu/ 100% Sport)

Trebuie spus însă că există și o parte întunecată a succeselor, pentru că toate au fost obținute nu doar printr-o muncă titanică, dar și printr-o atitudine dictatorială, în care injuriile și țipetele erau la loc de cinste. Un lucru cu care eu nu sunt de acord. Bineînțeles, nu contează ce cred eu, probabil că multă lume va susține că până la urmă rezultatele sunt cele care rămân și respect și această părere, dar decât să fie obținute așa, cu călcarea în picioare a demnității jucătoarelor, mai bine lipsă.

Oricum, performanța pentru care Nikolay Karpol va fi inclus în Cartea Recordurilor este cea pentru longevitate, iar din acest punct de vedere chiar merită tot respectul.


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns