Noi condiții de talie și de componență a loturilor în campionatele de juniori și cadeți

Tudor Constantinescu, volleyball setter of junior romanian champion CTF Mihai I in action

Campionatele de volei pentru cadeți și juniori vor avea în ediția 2020/ 2021 reguli noi în ceea ce privește condițiile de talie și componență a lotului din punctul de vedere al eșalonului din care fac parte sportivii sau sportivele.
Concret, doar pentru această ediție de campionat condițiile de talie și vârstă a componenților loturilor s-au mai îmblânzit. Concret, cerința de talie a fost mișcorată cu 3 centimetri atât la juniori și junioare cât și la cadeți sau cadete. Adică la juniori talia începe de la 1,90 m, la junioare de la 1,77 m , la cadeți de la 1,87 m și la cadete de la 1,75 m. În plus, s-a păstrat și talia echivalată, astfel că sunt considerați jucători și jucătoare cu talie și sportivii care au cu 3 centimetri sub normă cu condiția atingerii unor bareme de sărituri, ceea ce mi se pare foarte corect.

În ceea ce privește componența loturilor, conform Buletinului Informativ al FRF la juniori și la cadeți s-a renunțat la îngrădirea de a avea maximum 3 jucători sau jucătoare de vârsta inferioară eșalonului în care evoluează echipa. Așa că acum singura cerință este ca în timpul meciului echipele să aibă minimum 3 jucători sau jucătoare de vârsta corespunzătoare eșalonului în care evoluează echipa.

La categoria speranțe s-a păstrat cerința cu minimum 6 jucători/ jucătoare de vârsta corespunzătoare eșalonului respectiv și maximum 3 de vârste inferioare.

Aceste decizii au fost luate doar pentru anul acesta, pentru a da o mână de ajutor antrenorilor și echipelor în acest sezon și așa afectat de pandemie. Din campionatul viitor se intenționează revenirea la vechile reguli de talie și componență a loturilor.Condiții de talie pentru campionatul  de juniori 2020/ 2021

Talie volei juniori

Obligatoriu în teren un jucător de 190cm (nu contează anul nașterii) sau jucător cu talie echivalată cu valorile baremelor săriturilor (minim 315 cm – atac și minimum 300 cm – blocaj).

Talie volei junioare

Obligatoriu în teren o jucătoare de 177 cm (nu contează anul nașterii) sau jucătoare cu talie echivalată cu valorile baremelor săriturilor (minimum 275 cm -atac și minimum 270 cm -blocaj)

Se admit în categoria jucătorilor/ jucătoarelor cu talie echivalată doar sportivii/ sportivele având talia cu 3 cm mai mică față de cerință.

Condiții de talie pentru campionatul  de cadeți 2020/ 2021

Talie volei cadeți

Obligatoriu în teren un jucător de 187 cm (nu contează anul nașterii) sau jucător cu talie echivalată cu valorile baremelor săriturilor (minimum 310 cm -atac și minimum 295 cm – blocaj)

Talie volei cadete

Obligatoriu în teren o jucătoare de 175 cm (nu contează anul nașterii) sau jucătoare cu talie echivalată cu valorile baremelor săriturilor (minimum 270 cm -atac și minimum 265 cm -blocaj)

Se admit în categoria jucătorilor/ jucătoarelor cu talie echivalată doar sportivii/ sportivele având talia cu 3 cm mai mică față de cerință.

Cerințe de vârstă în campionatele de juniori și cadeți, ediția 2020/ 2021

Echipele au obligația sî aibă în teren minimum 3 jucatori/ jucătoare de vârsta esalonului competițional la care participă în campionatele de juniori/ junioare/ cadeți/ cadete.

Cerințe de vârstă în campionatul de speranțe, ediția 2020/ 2021

Echipele au obligația să aibă înscrise în foaia de arbitraj minimum 6 jucători de vârsta eșalonului competițional la care participă și maximum 3 jucători de la eșaloanele inferioare.

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal

Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns