Olympiakos, două victorii interne înaintea returului de la Târgoviște, din Cupa Challenge

olympiakos csm targoviste

Înaintea deplasării în România, la Târgoviște, pentru disputarea meciului retur din faza optimilor de finală ale Cupei Challenge la volei feminin (marți, la ora 18.00), Olympiakos Pireu și-a câștigat ambele meciuri interne disputate în săptămâna recent încheiată, joi și vineri, extinzându-și seria de victorii în competițiile naționale. Și nu oricum, ci fără să cedeze vreun set.

Mai întâi, joi, adversarele de marți ale târgoviștencelor au avut nevoie de doar 64 de minute pentru a obține calificarea în optimile Cupei Greciei, după victoria cu 3-0 (25:17, 25:16, 25:18) contra divizionarei secunde Nea Genea. Antrenorul Branko Kovacevic le-a oferit timp de joc Alikiei Konstantinidou și Konstantinei Vlachaki, acestea rămânând pe parchet pe întreaga perioadă a disputei, conducându-și echipa spre o victorie lejeră. Cea mai bună marcatoare de la Olympiakos a fost Saskia Hippe (14 puncte), urmată de Stephanie Niemer și Konstantina Vlachaki (ambele 10).

A fost un joc bun. Am avut ocazia să le acordăm timp fetelor care, de obicei, nu joacă atât de mult. Konstantinidou și Vlachaki au stat în teren pe tot parcursul jocului. A fost un antrenament bun pentru noi, într-o atmosferă foarte plăcută, sunt mulțumit de fete. Ne-am calificat în optimi și vom continua să muncim la fel de serios”, a declarat Kovacevic pentru site-ul oficial al clubului la finalul meciului de Cupă.

Apoi, a doua zi, în etapa a XV-a a campionatului Greciei (însă doar al 13-lea meci jucat al formației din Pireu), Olympiakos a trecut de Makedonon Axiou, tot cu 3-0 (25:20, 25:21, 25:20), în 73 de minute, cea mai bună marcatoare fiind aceeași jucătoare originară din Berlin, Saskia Hippe (21 de puncte, 4 ași, două blocaje reușite).

Am obținut o victorie bună și muncită pe un teren unde nu se câștigă ușor. La unele puncte am demonstrat un joc foarte bun, la altele nu, dar, în final, tragem linie și trebuie să fim mulțumiți de această victorie puternică. Cel mai important este că am terminat cele două meciuri consecutive fără accidentări, iar echipa este pregătită să lupte pentru calificare în România”, a fost intervenția lui Kovacevic după meciul din campionat, pentru sursa amintită.

CSM Târgoviște și Olympiakos Pireu se întâlnesc marți, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Târgoviște, în meciul retur al optimilor Cupei Challenge la volei feminin. Intrarea spectatorilor este liberă. În tur, în Grecia,Târgoviște s-a impus cu scorul de 3-2 (25-18, 27-25, 16-25, 16-25, 15-13). Pentru a se califica în sferturile competiției, jucătoarele noastre au nevoie de o victorie. Dacă oaspetele se impun cu 3-2, atunci caificata se va decide după ”setul de aur”. Dacă se impun cu 3-0 sau 3-1, atunci grecoaicele se califică în sferturi.

Un articol scris de Vlad Roșca

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns