Polonia este CAMPIOANĂ MONDIALĂ la volei masculin pentru a doua oară consecutiv! Brazilia și SUA au completat podiumul

Bucuria polonezilor, la câteva secunde după cucerirea celui de-al doilea titlu consecutiv de campioni mondiali la volei

Polonia a reușit ceea ce nimeni nu anticipa la începutul acestui Campionat Mondial masculin de volei: și-a apărat cu succes titlul și a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană a lumii!
În finala disputată duminică seară, Polonia a învins cu scorul de 3-0 (28-26, 25-20, 25-23) Brazilia, la capătul unui meci care a durat 99 de minute și care a fost o reeditare a finalei de acum patru ani, din Polonia. Bartosz Kurek, cu 24 de puncte, a fost motorul vechilor și totodată noilor campioni mondiali. Polonezii și-au apărat cu succes titlul deși sunt antrenați de un nou tehnician față de acum patru ani, Vital Heynen.

Bucuria polonezilor, la câteva secunde după cucerirea celui de-al doilea titlu consecutiv de campioni mondiali la volei
Bucuria polonezilor, la câteva secunde după cucerirea celui de-al doilea titlu consecutiv de campioni mondiali la volei

Astfel, se menține tradiția apărării titlului, începută de Italia în anii ’90, când au cucerit trei consecutiv, apoi continuată de Brazilia, tot cu trei trofee consecutiv. Acum, Polonia are două ”legate” și nu cred că e nimeni care să poată băga mâna în foc că peste patru ani nu va intra în trofeu și al treilea titlu.
Medalia de bronz a fost cucerită de naționala SUA, care a învins cu scorul de 3-1 (23-25, 25-17, 32-30, 25-19) Serbia, într-o reeditare a meciului din prima etapă a primei faze, câștigat tot de americani, dar cu 3-2. Cu 29 de puncte, Matthew Anderson și-a dus echipa spre a doua medalie mondială de bronz, după cea cucerită în 1994.

Nationala de volei a SUA a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial masculin
Nationala SUA a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial masculin de volei 2018

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns