Polonia este campioana mondială Under 21. Cuba și Rusia au completat podiumul

poloniaunder 21 volei cmpionat mondial
poloniaunder 21 volei cmpionat mondial
Polonia e campioana mondiala Under 21

La Brno s-a încheiat Campionatul Mondial masculin de volei Under 21. Titlul a fost cucerit de echipa care a dominat în ultimii ani această generație: Polonia.

În finală, polonezii au învins cu scorul de 3-0 (25-20, 25-10, 25-19) Cuba, consfințind astfel dominația pe care au impus-o de trei ani încoace. Căci ei sunt campionii mondiali Under 19 (2015), campionii europeni U20 (2016), campionii europeni Under 19 (2015) și câștigătorii Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2015. Așa că acum trofeul a venit normal, având în vedere victoriile anterioare. Și ca să înțelegem mai bine gradul de dominare al voleibaliștilor polonezi în această generație, vă spun doar că echipa a ajuns la 47 de meciuri consecutive fără înfrângere! 8 dintre ele au fost câștigate la Brno, restul la competițiile anterioare, desigur.

cuba argint campionat mondial under 21
Cuba e vicampioana mondiala Under 21

Locul al treilea a fost ocupat de Rusia, care a învins cu scorul de 3-0 (25-16, 25-16, 25-19) Brazilia.

rusia campionat mondial u21 bronz
Rusia a terminat pe locul al treilea al Campionatului Mondial Under 21

Au fost acordate și premii individuale, care trebuie amintite, pentru că e foarte posibil să mai auzim de acești jucători.

MVP:
Jakub Kochanowski (POL)

Echipa ideală:
Ridicător: Lukasz Kozub (POL)
Universal: Miguel David Gutierrez (CUB)
Extreme: Bartosz Kwolek (POL), Anton Semyshev (RUS)
Centri: Aleksei Kononov (RUS), Jose Israel Masso (CUB)
Libero: Maique Reis Nascimento (BRA)

echipa ideala CM under 21
Echipa ideala a Campionatului Mondial U21

Clasament final

 1. Polonia
 2. Cuba
 3. Rusia
 4. Brazilia
 5. Iran
 6. China
 7. Argentina
 8. Canada
 9. Italia
 10. Turcia
 11. Ucraina
 12. Egipt
 13. Japonia
 14. SUA
 15. Cehia
 16. Maroc

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns