POZA ZILEI, 10 septembrie 2015: Italia a disputat un amical în Piața Santo Croce din Florența

500 de spectatori au asistat la amicalul Italia - Azerbaidjan disputat in Piata Santo Croce
500 de spectatori au asistat la amicalul Italia – Azerbaidjan disputat in Piata Santo Croce

Aflate în plină pregătire pentru participarea la turneul final al Campionatului European de volei feminin, naționalele Italiei și Azerbaidjanului au disputat un amical într-un loc mai puțin obișnuit: într-o piață din Florența.

Italienii au un volei dezvoltat, meciurile se dispută cu mii de spectatori în tribune, dar tot simt nevoia să îl popularizeze și mai mult. Pentru că știu că așa își asigură viitorul. Drept urmare, au organizat meciul de volei dintre naționalele feminine ale Italiei și Azerbaidjanului în aer liber, în Piața Santo Croce din Florența, pe un teren amenajat special și înconjurat de tribune în care au încăput aproximativ 500 de spectatori. Italia a învins cu scorul de 3-0 (25-15, 25-18, 15-17).


Nu e prima oară când voleiul se joacă în locuri care nu sunt destinate acestui sport. AICI aveți un exemplu, cu un meci de volei în holul unui mall din Thailanda.

Imagine de la amicalul Italia - Azerbaidjan, disputat in Piata Santo Croce din Florenta
Imagine de la amicalul Italia – Azerbaidjan, disputat in Piata Santo Croce din Florenta

În ceea ce privește participarea la Campionatul European, competiție care va avea loc în Belgia și Olanda în perioada 26 septembrie – 4 octombrie, trebuie spus că Italia face parte din grupa A, alături de naționalele Sloveniei, Olandei și Poloniei, în vreme ce Azerbaidjan va juca în grupa B, alături de Ungaria, Belgia și Turcia.

La competiție participă și naționala României, care face parte din grupa D, alături de Cehia, Serbia și Germania.

Mai jos vedeți punctul victoriei italiene în amicaul cu azerele.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns