POZA ZILEI, 25 octombrie 2015: Supercupa Italiei s-a disputat pe un teren în culorile tricolorului italian

teren tricolor volei supercupa italiei
teren tricolor volei supercupa italiei
Supercupa Italiei s-a disputat la Modena, pe un teren tricolor

Supercupa este un eveniment care în majoritatea țărilor – a nu se confunda cu România – este privit la adevărata însemnătate. Pentru că un meci între campioană și deținătoarea Cupei nu poate fi decât un spectacol perfect pentru deschiderea sezonului.

Ei bine, aseară, în Italia a avut loc Supercupa masculină. A fost un meci în care s-a dat chiar totul, un meci câștigat de echipa lui Ngapeth, Modena, cu 3-2. După cum veți vedeți vedea din desfășurarea scorului pe seturi, meciul a fost pe muchie de cuțit. Așadar, scor final Diatec Trentino – DHL Modena 2-3 (37-35, 23-25, 23-25, 25-23, 11-15). Dacă sunteți curioși, primul set a ținut 45 de minute.

Dar nu despre acest meci vroiam neapărat să vă vorbesc, deși la ceremonia de premiere veți putea vedea un instantaneu inedit cu Ngapeth, care a venit pe podium nu cu drapelul Franței, ci cu cel al Camerunului, ci despre eforturile pe care italienii le-au făcut pentru a oferi o seară de neuitat. Ei bine, cei 4.800 de spectatori au asistat la o partidă în care pe podeaua sălii s-a montat special o suprafață tricoloră, în culorile drapelului Italiei. Că doar e cel mai important meci al startului de sezon, nu? Repet, la ei, nu la noi, din păcate.

Între timp au apărut și ”binevoitori” care m-au luat peste picior că e o practică veche la italieni. Pentru mine e cu totul nouă, așa că își merită pe deplin locul la rubrica Poza Zilei.

modena supercupa italiei volei podum
Modena, castigatoarea Supercupei Italiei, la festivitatea de premiere

modena supercupa italiei volei ngapeth
Ngapeth a venit la festivitatea de premiere cu steagul Camerunului

[wpdevart_like_box profile_id=”doarvolei” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns