POZA ZILEI, 29 august 2015: Așa se joacă volei în NCAA: cu sălile arhipline

ncaa volei universitar 2015
ncaa volei universitar 2015
Meciurile din NCAA se disputa mereu cu tribunele arhipline

 

În SUA, acest week-end e unul special, deoarece încep meciurile din campionatul universitar nord-american (NCAA) de volei. Iar partidele au loc cu casa închisă, de regulă.

Interesul pentru sportul universitar este foarte mare peste Ocean, iar de acest lucru se lămuresc pe zi ce trece și cei care nu credeau acest lucru. Meciurile – nu doar cele de baschet, de baseball sau de fotbal american – se joacă mereu cu casa închisă, iar partidele sunt de multe ori de un dramatism incredibil. Ei bine, în acest week-end, a revenit în scenă voleiul, iar televiziunile nu au pierdut startul. Astfel, vă vine sau nu să credeți, dar nu mai puțin de 170 de meciuri din prima etapă au fost sau vor fi televizate pe televiziuni locale sau naționale! 67 dintre acestea au avut loc doar vineri! Cum să nu se nască măcar un campion pe generație în condițiile acestea?

În încheiere vreau doar să vă mai spun că în acest moment campionatul universitar nord-american (NCAA) este un vis realizabil pentru orice sportiv talentat din orice colț al lumii, dacă își dorește să combine școala cu sportul. De aceea strânge la start, indiferent de sport, jucători și jucătoare de top, care doresc să își continue și studiile, dar vor să facă și sport la nivel înalt. Totul durează între 3 și 5 ani, în funcție de specializarea aleasă și la finele acestei perioade, adică pe la 22-23 de ani, fiecare sportiv poate deveni profesionist, dacă își găsește echipă. Dacă nu, are oricum viitorul asigurat, deoarece are o diplomă obținută pe cunoștințele lui – în NCAA nu poți juca dacă nu îndeplinești anumite condiții academice.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns