POZA ZILEI, 5 septembrie 2015: Unitatea jucătoarelor a adus Serbia la o singură victorie de Jocurile Olimpice de la Rio

Echipa Serbiei, inaintea unui alt meci de la Cupa Mondiala de volei feminin
Echipa Serbiei, inaintea unui alt meci de la Cupa Mondiala de volei feminin

Naționala feminină a Serbiei, antrenată de o mai veche cunosțință a românilor, Zoran Terzic, este la doar o victorie de calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Sârboaicele ocupă, cu o etapă înaintea terminării Cupei Mondiale din Japonia, locul secund în clasament.

Serbia a învins în penultima etapă a Cupei Mondiale de volei feminin, cu scorul de 3-0, naționala Kenyei și mai are nevoie de doar o victorie pentru a se califica la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio. Conform regulamentului FIVB, la această competiție, Cupa Mondială, la care participă 12 echipe considerate a fi cele mai valoroase pe continentele lor, conform unui algoritm stabilit dinainte, se acordă primele două bilete pentru competiția braziliană. Acestea sunt câștigate de primele două clasate în ierarhia finală, realizată foarte simplu: după ce fiecare echipă joacă împotriva fiecăreia. Adică, în total sunt 11 etape.

Iată Clasamentul Cupei Mondiale de volei feminin cu o etapă înainte de final

Unitatea Serbiei, un exemplu pentru sportul mondial
Unitatea Serbiei, un exemplu pentru sportul mondial
Cu atât mai mare e performanța sârboaicelor cu cât ele au pierdut în prima etapă în fața Chinei, care acum e liderul clasamentului, după care au câștigat toate cele 9 meciuri disputate. O a zecea victorie, azi, contra Argentinei, le-ar aduce sârboaicelor mult doritul bilet pentru Rio de Janeiro. Pentru celălalt bilet favorite sunt voleibalistele naționalei Chinei, care au strâns, de asemenea, 9 victorii din 11 partide jucate.
Iar dacă vă întrebați care e secretul acestui triumf sârb, răspunsul este destul de simplu: pe lângă valoarea jucătoarelor, ele au și ceva în plus: sunt foarte unite. Iar mai sus le vedeți în momentul interpretării imnului național: mână în mână, o singură ființă, cu un singur gând: VICTORIA!
[wpdevart_like_box profile_id=”doarvolei” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns