Preliminarii Campionat European U18 (m): Prima victorie pentru România, care duminică luptă pentru locul 2

romania volei under 18

Naționala masculină de volei a României a obținut azi prima victorie în cadrul grupei D, de calificare la turneul final al Campionatului European Under 18. Duminică, tricolorii vor juca o adevărată finală pentru locul 2, contra Serbiei.
Cu Belarus calificată la pas la turneul final – ex-sovieticii au câștigat fără să forțeze toate cele trei meciuri din grupă – România și Serbia vor lupta, duminică, pentru ocuparea locului 2 în grupă, de pe care ar mai putea trage speranțe la calificarea la Europene. Conform regulamentului, cele mai bune trei echipe de pe locurile 2 din cele 7 grupe preliminare se califică, alături de câștigătoare, la turneul final.

Sâmbătă, tinerii jucători români au învins cu scorul de 3-0 echipa Israelului, care a încheiat astfel pe locul 4 în grupă.

Ultimul meci al seriei va avea loc, așadar, duminică seara, de la ora 20.00, tot în sala Olimpia din Ploiești. Adversara României va fi Serbia, o echipă pe care ai noștri o știu destul de bine, pentru că au avut-o ca adversară la Campionatele Balcanice. Ultima confruntare, de la Stara Zagora, din vara trecută, s-a încheiat cu 3-1 pentru sârbi. Mâine seară, istoria se poate rescrie.

Înaintea acestui meci va avea loc o altă partidă decisivă, dar în preliminariile feminine: România – Belgia. Învingătoarea partidei de la ora 17.30 se va califica direct la turneul final al Campionatului European. AICI aveți situația în grupă înaintea ultimei zile.Preliminarii CE U18 (m) – Grupa D: Programul meciurilor

Joi, 4 ianuarie

CITEȘTE ȘI:   Minivolei (m): Componența grupelor semifinale 1 și datele de disputare

Israel – Serbia 1-3 (11-25, 18-25, 25-20, 17-25)

România – Belarus 0-3 (16-25, 15-25, 23-25) – statistica meciului, AICI.

Vineri, 5 ianuarie

Belarus – Israel 3-0 (25-13, 25-14, 25-16)

Sâmbătă, 6 ianuarie

Serbia – Belarus 0-3 (9-25, 21-25, 16-25)

România – Israel 3-0 (25-20, 25-19, 27-25) – statistica meciului o puteți vedea AICI.

Duminică, 7 ianuarie

Ora 20.00: Serbia – România

Toate meciurile sunt în direct pe pagina de Facebook a Federației Române de Volei, dar și pe canalul de Youtube al FRV.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns