Preliminarii Campionat European U18 (m): România începe joi calificările, la Ploiești. Iată programul meciurilor

romania under 18 volei antrenament

Naționala masculină de volei Under 18 a României dispută, de joi până duminică, preliminariile Campionatului European. Meciurile vor avea loc la Ploiești.
Naţionala României a fost repartizată în grupa D, într-o grupă extrem de puternică, alături de Belarus (ocupanta locului 6 la CE din 2017), de Serbia (ocupanta locului 8 la CE) şi de Israel. Turneul va avea loc la Ploiești, în sala Olimpia, iar la turneul final se va califica direct echipa de pe primul loc. În plus, cele mai valoroase trei ocupante ale locurilor secunde din cele 7 grupe preliminare vor merge, de asemenea, la Europene, turneul final fiind programat în perioada 7-15 aprilie, în Cehia şi Slovacia.

Înaintea partidelor din preliminarii, românii au disputat câteva meciuri amicale în țară, contra echipelor de seniori Știința București (scoruri 2-2 și 1-3), Rapid (scor 0-4) și Niro (scor 4-0). De asemenea, naționala Under 18 a jucat trei meciuri amicale la Sofia, contra Bulgariei. Rezultatele au fost, în ordine, 2-3, 0-5 și 3-2.

Primul meci al echipei noastre la Ploiești va avea loc joi, de la ora 17.30, contra unei adevărate forțe a continentului la această vârstă, Belarus. Formația ex-sovietică a câștigat recent un turneu disputat la Minsk, învingând cu 3-0 echipa Moscovei, cu 3-1 Estonia și cu 3-2 Polonia.

Vineri tricolorii vor avea zi de pauză, pentru ca sâmbătă, de la ora 20.00, să joace împotriva Israelului, o echipă formată din jucători debutanți la preliminarii. Recent, israelienii au disputat o competiție zonală în care au învins Ungaria cu 3-2 și au pierdut finala mică în fața Austriei, care s-a impus cu 3-2. Această din urmă formație e antrenată de tehnicianul Stelei, Bogdan Tănase.

În fine, duminică seara, tot la ora 20.00, echipa noastră va juca împotriva Serbiei, o formație de asemenea foarte puternică. Ocupanta locului 8 la Europene, Serbia este o mai veche cunoștință a românilor, ultima dată învingându-ne cu 3-1 la Balcaniadă.

Toate meciurile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Federației Române de Volei, dar și pe canalul de Youtube al FRV.Preliminarii CE U18 (m) – Grupa D: Programul meciurilor

Joi, 4 ianuarie

Ora 15.00: Israel – Serbia

Ora 17.30: România – Belarus

Vineri, 5 ianuarie

Ora 20.00: Belarus – Israel

Sâmbătă, 6 ianuarie

Ora 17.30: Serbia – Belarus

Ora 20.00: România – Israel

Duminică, 7 ianuarie

Ora 20.00: Serbia – România

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns