Preliminarii Campionat European U19 (f): România a învins Belgia și rămâne în lupta de calificare

romania belgia under 19 volei

Naționala Under 19 a României a câștigat un meci crucial pentru păstrarea șanselor de calificare la Campionatul European feminin de volei.
La Ploiești, în etapa a doua a grupei F din cadrul preliminariilor Campionatului European feminin de volei, România a învins cu scorul de 3-2 formația Belgiei. A fost un meci cu multe răsturnări de situații, în care tricolorele au revenit de la 0-1 la seturi, ajungând la 2-1. Din păcate, în setul patru a fost de nerecunoscut și astfel s-a ajuns în setul decisiv, acolo unde româncele au avut nervii mai tari. Vedeți în continuare statistica jucătoarelor noastre din acest meci.

statistica romania belgia under 19
Statistica echipei noastre in meciul cu Belgia

Cu această victorie, prima din actualele preliminarii pentru România, formația tricoloră rămâne în lupta pentru calificare, ajutată fiind și de rezultatul celuilalt meci din grupă, Franța – Belarus 3-0. Cum primul criteriu de departajare îl reprezintă victoriile, pentru a ocupa măcar locul secund, echipa noastră e obligată să învingă, duminică, formația Franței.

Până atunci, toți ochii vor fi pe meciul de sâmbătă, dintre Franța și Belgia. O victorie a belgiencelor ar face ca toate formațiile din grupă să aibă câte o victorie după două etape, ceea ce înseamnă că toate formațiile din grupă vor avea șanse de calificare în ultima zi. Dacă va învinge Franța, atunci belgiencele sunt ca și eliminate, iar Franța calificată măcar în faza a doua a calificărilor.

Toate meciurile turneului de la Ploiești pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Federației Române de Volei.Preliminarii CE U19 (f): Programul și rezultatele grupei F

Joi, 26 aprilie

BelarusRomânia 3-2 (17-25, 25-20, 19-25, 25-15, 15-10)

Vineri, 27 aprilie

Franța – Belarus 3-0 (26-24, 25-22, 25-23)

România – Belgia 3-2 (17-25, 25-16, 25-15, 16-25, 15-10)

Sâmbătă, 28 aprilie

15.00 Belgia – Franța

Duminică, 29 aprilie

15.00 Belgia – Belarus

17.30 România – Franța
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns