Preliminarii Campionatul Mondial (f): Naţionala feminină a României va juca în grupa preliminară C. Iată care vor fi adversarele

europene volei feminin senioare
europene volei feminin senioare
Nationala de volei a Romaniei a ratat calificarea la Europene

Naţionala feminină de volei a României şi-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

S-au stabilit grupele din preliminariile Campionatului Mondial de volei feminin care va avea loc în Japonia, în 2018. Din Europa, la această competiţie au drept de participare 8 echipe, care vor fi stabilite după aceste meciuri din calificări.

În faza iniţială vor exista 6 grupe, din care se vor califica la turneul final primele clasate. Echipele de pe locurile 2 vor juca într-un nou turneu de calificare, de la care vor promova la turneul găzduit de Japonia primele două clasate.

Naţionala feminină a României a fost repartizată în grupa C, alături de Bulgaria, Turcia, Elveţia, Muntenegru şi Kosovo. Favorită la primul loc pare a fi Turcia, iar pentru locul secund se vor bate Bulgaria şi România. Tricolorele vor intra însă în discuţie doar dacă vor modifica ceva în jocul lor, căci în preliminariile europene au fost departe de naţionala Bulgariei. Turneul va avea loc în perioada 30 mai – 4 iunie 2017, în Bulgaria.

Grupele preliminare ale Campionatului Mondial de volei feminin

Grupa A: Croaţia, Rusia, Ungaria, Grecia, Austria, Georgia
Grupa B: Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia, Cipru, Islanda
Grupa C: Bulgaria, Turcia, ROMÂNIA, Elveţia, Muntenegru, Kosovo
Grupa D: Belgia, Italia, Belarus, Spania, Letonia, Bosnia şi Herţegovina
Grupa E: Azerbaidjan, Olanda, Israel, Ucraina, Danemarca, Norvegia
Grupa F: Portugalia, Germania, Franţa, Finlanda, Slovenia, Estonia

Notă: Meciurile vor avea loc în perioada 30 mai – 4 iunie, în ţările trecute pe prima poziţie în fiecare grupă. Echipele clasate pe primul loc se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial. Formaţiile clasate pe locul secund vor juca în al treilea turneu de calificare, în perioada 22-27 august. De acolo se va califica doar prima clasată.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns