Preliminarii Campionatul Mondial (m): România va juca în Grupa D. Iată care vor fi adversarele tricolorilor

Nationala Romaniei din preliminariile Campionatului European
Nationala Romaniei din preliminariile Campionatului European

Naţionala de volei masculin a României şi-a aflat adversarele din grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2018. Meciurile vor avea loc în perioada 23-28 mai 2017.

Conform tragerii la sorţi, naţionala de volei masculin a României va juca în grupa D, care va fi găzduită de Estonia. Alături de formaţia ţării gazdă, cu care a jucat şi în preliminariile Europenelor, România va mai întâlni echipele Rusiei, Muntenegrului, Ungariei şi statului Kosovo.

Se califică direct la Campionatul Mondial echipa clasată pe primul loc în serie, mare favorită în această serie fiind, evident Rusia.

Totuşi, există miză şi pentru locul doi, căci ocupantele locurilor secunde din cele 6 grupe preliminare vor mai disputa un ultim turneu de calificare, acasă la una dintre ele. Acesta va consta din meciuri „fiecare cu fiecare” şi va avea loc în perioada 15-20 august 2017. De acolo, se va califica la Campionatul Mondial doar prima clasată.

Mai trebuie spus că Europei i-au fost repartizate la acest Mondial 7 locuri, pe lângă echipele venite din calificări la competiţie fiind direct calificate Polonia, din postura de campioană mondială, Italia şi Bulgaria, din postura de organizatoare.

Grupele preliminare ale Campionatului Mondial de volei masculin

Grupa A: Franţa, Germania, Turcia, Ucraina, Azerbaidjan, Islanda
Grupa B: Olanda, Slovacia, Grecia, Austria, Luxemburg, Republica Moldova
Grupa C: Slovenia, Belgia, Portugalia, Letonia, Israel, Georgia
Grupa D: Estonia, Rusia, Muntenegru, ROMÂNIA, Ungaria, Kosovo
Grupa E: Croaţia, Serbia, Belarus, Danemarca, Elveţia, Norvegia
Grupa F: Cehia, Finlanda, Spania, Suedia, Cipru, Irlanda de Nord

Notă: Meciurile vor avea loc în perioada 23-28 mai, în ţările trecute pe prima poziţie în fiecare grupă. Echipele clasate pe primul loc se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial. Formaţiile clasate pe locul secund vor juca în al treilea turneu de calificare, în perioada 15-20 august. De acolo se va califica doar prima clasată.

Sunt calificate direct Polonia, Italia şi Bulgaria.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A1 (m): Craiova - Caransebeș, derby-ul etapei a noua. Programul complet al rundei

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns