Premieră la FRV: acțiunea de selecție a lotului feminin de speranțe se desfășoară în două etape datorită numărului mare de jucătoare

selectie lot sperante volei romania

Existența unui număr mare de echipe feminine de copii și junioare are efecte benefice și asupra loturilor naționale. După foarte mult timp a fost nevoie ca selecția inițială pentru naționala de speranțe (jucătoare născute în 2004/ 2005) să fie făcută în două etape.

selectie lot sperante volei
Antrenorul Adrian Radu supravegheaza testele fizice
Datorită numărului mare de jucătoare propuse de antrenori pentru selecția inițială, programată în perioada 13-23 decembrie (și am folosit ”datorită” deoarece așa probleme să tot aibă Federația, pentru că înseamnă că are o bază mare de selecție), oficialii FRV au decis să împartă grupul de fete în două. Totul pentru a se putea realiza o urmărire obiectivă a tuturor sportivelor trimise la lot de către cluburi.

selectie lot national sperante
Imagini de la antrenamentele de la Scoala 194 din Bucuresti

Astfel, prima grupă, formată din jucătoarele din București, a venit deja la selecție la școala 194, din Capitală, în perioada 8-10 decembrie. Tehnicienii care formează colectivul tehnic, adică antrenorul principal Adrian Radu (Dinamo) și Dorin Vărșăndan (Victoria Nădlac), le-au avut la dispoziție pe cele mai valoroase fete născute în 2004 sau mai mici din București, pentru a le testa din punct de vedere fizic, motric, tehnic și tehnico-tactic, și a-și face o impresie asupra stadiului lor de pregătire.
Trebuie spus că bucureștencele au făcut doar trei zile de pregătire în loc de 10 deoarece spre deosebire de colegele lor din țară, micile voleibaliste din București ele fac parte deja dintr-o bază de date. Ele sunt incluse într-un program pilot de pregătire gândit de FRV, în care o dată pe lună, pentru două zile, se realizează antrenamente unitare de dezvoltare a anumitor abilități tehnico tactice sau de tehnică individuală. Tocmai de aceea, nu a fost nevoie decât de acest stagiu de trei zile pentru intrarea lor în atenția antrenorilor lotului national.

selectie lot national sperante volei
Probele fizice sunt date de toate jucatoarele

Restul jucătoarelor din țară – am înțeles că sunt peste 30, ceea ce, repet, este extraordinar – vor merge la Izvorani în perioada 13-23 decembrie, acolo unde vor susține aceleași teste ca și colegele lor din București și vor face aceleași antrenamente pe care le-au făcut și fetele din Capitală. Totul pentru ca selecția să fie cât mai obiectivă și la vară, când se va reuni din nou lotul pentru pregătirea primei competiții oficiale, Campionatul Balcanic, cei doi antrenori să le poată chema la pregătire pe cele mai valoroase și de perspectivă jucătoare ale acestei generații.
În aceeași perioadă, 13-23 decembrie, va avea loc la Izvorani selecția inițială a lotului masculin de speranțe (jucători născuți în 2003/ 2004). Antrenorul principal al echipei este Constantin Burungiu (CSS Tulcea), iar secund Cornel Țiboacă (CSS Buzău).

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns