Președintele CEV, Aleksandar Boricic, va vizita România în luna ianuarie 2018

volei cev aleksandar boricic presedinte

România va fi vizitată la mijlocul lunii ianuarie 2018 de președintele Confederației Europene de Volei (CEV), sârbul Aleksandar Boricic.
Ales în această funcție pe 17 octombrie 2015, Boricic, fost medaliat cu bronz la Campionatul European din 1975, împreună cu naționala fostei Iugoslavii, va veni pentru prima dată în România din postura de președinte al voleiului european. El a mai făcut-o, desigur, de-a lungul timpului, în calitate de jucător – a evoluat de 103 ori în naționala Iugoslaviei – sau de președinte al Federației de Volei din Serbia. El deține acest post din 1992 încoace, indiferent că de numele țării: Iugoslavia, Serbia și Muntenegru sau Serbia, cum e în prezent.

Vizita lui Boricic (69 de ani) e prevăzută a avea loc în perioada 16-18 ianuarie 2018. O vizită care nu poate avea decât consecințe bune pentru țara noastră care, de să nu sperăm – poate va ajunge să găzduiască în viitor măcar o grupă a unui Campionat European de seniori sau senioare, dacă nu un întreg Campionat European de cadeți sau de juniori masculin sau feminin. E foarte important ca România să reintre în circuit și sunt sigur că acest lucru se va întâmpla.
Ultima oară un președinte al CEV a vizitat România în ianuarie 2014, atunci când luxemburghezul Andre Meyer, șeful federației europene din acea perioadă, a fost invitatul de onoare al Adunării Generale a Asociației Balcanice de Volei, care a avut loc la București.


Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns