Primarul Timișoarei, Nicolae Robu: ”Mă mir că voleiul e sport olimpic. E ca și cum ai face muzică din trei note”

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, un pasionat de fotbal, nu de sport
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, un pasionat de fotbal, nu de sport

Când crezi că le-ai văzut și auzit pe toate vine câte un personaj și îți dă totul peste cap. De data aceasta e vorba de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a ținut să-și exprime deschis părerea despre volei. Mai bine tăcea…

Reales cu 52,9% din voturi, primarul Timișoarei, Nicolae Robu nu se sfiește să afirme pe față că pentru el fotbalul e singurul sport care contează. Că doar l-a și practicat și se crede un fel de șef la Poli Timișoara pe banii locuitorilor orașului, desigur. De altfel, de-a lungul timpului s-a implicat în activitatea echipei, iar acum, la împărțirea banilor pentru sport – acei maximum 5% din bugetul primăriei care pot fi redirecționați pentru echipele din oraș – microbistul din el a ieșit din nou la iveală. Că doar cine împarte, parte-și face.

În urmă cu două zile, în timpul ședintei de consiliu în care s-au discutat și votat sumele ce urmează să fie alocate unor cluburi sportive din oraș, Robu a demonstrat că dacă ești microbist nu înseamnă că înțelegi ceva din ce înseamnă sportul. Pentru că trăim într-o epocă în care pari deștept dacă îți exprimi părerile în public, primarul s-a trezit vorbind despre volei: Voleiul, nu vă supărați, mă mir că este sport olimpic, și nu vreau să se simtă nimeni jignit, este ca și cum ai încerca sa faci muzică din trei note, iese ce iese din trei note, așa este și la volei.” dacă vă întrebați de unde până unde analogia cu muzica, Robu e un fel de compozitor amator, care ar avea 30 de piese compuse (cel puțin așa scrie pe pagina lui de Facebook).

O declarație care rivalizeză cu ”oaia” ministrului Daea, numai că e mult mai nocivă. Căci sumele acordate voleiului timișorean – unul dintre cele 3 orașe ale României, alături de București și Bacău care are echipe în prima ligă și la masculin și la feminin – sunt penibile. Chiar mai penibile ca declarația edilului, declarație care ar merita un răspuns oficial din partea FRV. Căci nu poți lăsa orice ales să vorbească ce îi trece prin cap despre acest sport, care este unul cu cele mai mari audiențe de pe glob.

AICI aveți înregistrarea ședintei de consiliu de la Timișoara. Părerile lui Robu despre volei sunt în jur de 1:35:00.
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

One thought on “Primarul Timișoarei, Nicolae Robu: ”Mă mir că voleiul e sport olimpic. E ca și cum ai face muzică din trei note”

  1. Am apreciat întotdeauna, şi chiar mi s-a demonstrat în viaţă, că „Banatu-i fruncea”, dar să ai un CAP (culmea, vine şi din mediul universitar!?) care gândeşte cu…. picioarele mă determină să încep să mă îndoiesc de adevărul dintre ghilimele! D-le Primar, dacă aţi fi făcut volei în tinereţea dvs., acum aţi compune…şlagăre!

Lasă un răspuns