Primii 10 voleibaliști ai anului 2018 în viziunea FRV. Nneka Onyejekwe și Laurențiu Lică, cei mai buni. Iată Top 10 general, Top 10 la masculin și Top 10 la feminin

NNeka Onyejekwe si Laurentiu Lica, cei mai buni voleibalisti ai anului 2018

Federația Română de Volei a publicat clasamentului celor mai valoroși voleibaliști și a celor mai valoroase voleibaliste din 2018. În clasamentul general, NNeka Onyejekwe a fost numărul 1.
Conform clasamentului general aprobat în Consiliul Director din 18 decembrie 2018, NNeka Onyejekwe a fost desemnată sportiva anului de Federația Română de Volei. E urmată de Laurențiu Lică, olteanul fiind numărul 1 în clasamentul masculin, desigur. În Top 10 general regăsim 6 băieți și 4 fete, lucru normal având în vedere calificarea la Europene, după 25 de ani, a naționalei masculine. Cea feminină e la două victorii de obținerea matematică a biletelor pentru turneul final.

Iată mai jos Top 10 general făcut de Federația Română de Volei.

Top 10 sportivi al FRV

 1. Nneka Onyejekwe
 2. Laurențiu  Lică
 3. Ioana Baciu
 4. Cristian Bartha
 5. Adrian Aciobăniței
 6. Adina Salaoru
 7. Alice Kapelovies
 8. Marian Bala
 9. Gabriel Cherbeleață
 10. Rareș Bălean

Mai jos puteți vedea cum arată Top 10 pe genuri, masculin și feminin. Din păcate, apar niște inadvertențe inexplicabile între topul general și cel masculin. Și normal și logic este ca un jucător situat mai bine în clasamentul combinat masculin + feminin față de un coleg să fie mai bine clasat și în topul făcut doar la masculin. Din păcate, dacă nu este o greșeală de transcriere, pentru că ambele liste au fost publicate pe site-ul FRV, lucrurile nu stau deloc așa. Sper să fie o greșeală, pentru că altfel e o nedreptate.

Concret, în topul general, pe locul 5 este Adrian Aciobăniței, iar Marian Bala este pe 8. În clasamentul exclusiv masculin, Bala e pe 3 și Aciobăniței pe 4, o contradicție evidentă…

Mai săritoare în ochi este situația lui Rareș Bălean, care figurează pe locul 10 la general, fiind al șaselea reprezentant al voleiului masculin în acel top. Totuși, în clasamentul exclusiv masculin, el figurează pe locul 8, fiind devansat de Răzvan Olteanu și de Andrei Spînu, care nu figurează în Top 10 la general. Aici chiar nu există nici o explicație, sau dacă există ea nu a fost notată nicăieri.Top 10 voleibaliști 2018

 1. Laurențiu Lică
 2. Cristian Bartha
 3. Marian Bala
 4. Adrian Aciobăniței
 5. Gabriel Cherbeleață
 6. Răzvan Olteanu
 7. Andrei Spînu
 8. Rareș Bălean
 9. Nicolae Ghionea
 10. Ciprian Matei

În Top 10 la feminin nu sunt surprize, după cum veți vedea mai jos. Față de băieți, aici se respectă ordinea primelor patru din clasamentul general. În plus, mă bucură introducerea, pe locurile 9 și 10, a Alexiei Căruțașu și a Francescăi Alupei, liderele generației 2002/ 2003, calificată în premieră la Campionatul Mondial care va avea loc în 2019.

Top 10 voleibaliste 2018

 1. Onyejekwe Nneka
 2. Baciu Ioana
 3. Salaoru Adina
 4. Kapelovies Alice
 5. Pîrv Ariana
 6. Cazacu Cristina
 7. Albu Mihaela
 8. Faleș Georgiana
 9. Căruțașu Alexia
 10. Alupei Francesca
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMAG, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, Diverta, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Diverta, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns