Rapid, calificare dramatică în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. Cum arată tabloul semifinalelor

Bucuria Rapidului după calificarea în semifinale

Rapid a completat sâmbătă tabloul semifinalelor Diviziei A1 la volei feminin. Giuleștencele au revenit de la 0-2 pentru a se impune cu 3-2 în fața celor de la CSM București. 

Prima transmisiune directă din istoria TVR Sport a fost un spectacol excepțional. Rapid și CSM București s-au întâlnit în meciul decisiv al sferturilor de finală ale play-off-ului Diviziei A1 la volei feminin, iar ce a rezultat a fost deosebit. CSM București a condus cu 2-0 la seturi, dar rapidistele au revenit spectaculos și s-au impus cu 3-2 (20-25, 18-25, 26-24, 25-14, 15-9), calificându-se în semifinalele play-off-ului Diviziei A1!

Bucuria Rapidului după calificarea în semifinale
Bucuria Rapidului după calificarea în semifinale (FOTO: Facebook/ Volei Rapid)

A fost un meci despre care se poate spune că a fost câștigat de antrenor. Pentru că Darko Zakoc a demonstrat ce înseamnă flerul și a arătat cum se poate câștiga o partidă prin câteva decizii tactice, dar șu curajoase. Pentru că după setul al doilea, Zakoc nu s-a mai uitat la cartea de vizită a jucătoarelor și a făcut mutările care s-au dovedit a fi câștigătoare. Astfel, le-a înlocuit pe ridicătoarea Barbora Kosecova și pe falsul Ioana Baciu (cea mai bună jucătoare a echipei în 90% din partide) și le-a introdus pe coordonatoarea de rezervă, Marisa Radu și pe Bernadette Dekany. Mai mult decât atât, prin introducerea lui Dekany pe postul de secund, a reprofilat-o pe Nika Markovic pe postul de fals, după ce aceasta jucase în primele două seturi secund. Iar mișcările i-au ieșit perfect, dovadă fiind rezultatul final, care a produs o explozie de bucurie a gazdelor. AICI aveți foaia de joc a partidei care le-a avut pe Markovic (Rapid) și pe Iuna Zabodorjnai (CSM București) cele mai bune marcatoare ale partidei, cu câte 21 de puncte fiecare. Totuși, pentru mine MVP-ul meciului este Marisa Radu, pentru că atunci când o echipă revine de la 0-2 la seturi și se impune cu 3-2, iar ridicătoarea este introdusă pe teren la scorul de 0-2, atunci consider că ea ei i se datorează toată această revenire.

Marisa Radu se bucură după un punct câștigat de Rapid
Marisa Radu se bucură după un punct câștigat de Rapid (FOTO: Facebook/ Volei Rapid)

În ceea ce le privește pe jucătoarele de la CSM București, acestea au fost foarte aproape de a produce surpriza. Și nu doar acum, dar și în prima partidă, pierdută, în aceeași sală, tot cu 3-2. Ele au demonstrat că formează o echipă valoroasă, însă probabil că au fost învinse de miza meciului.

Următoarea adversară a Rapidului va fi campioana, Volei Alba Blaj. În caz de egalitate, meciul decisiv va avea loc în București. Cealaltă semifinală va avea loc între CSM Târgoviște și CSO Voluntari.

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati acest site. Cert este că e un loc dedicat exclusiv voleiului, voleibalistilor si iubitorilor acestui frumos sport, cazut pe nedrept parcă in dizgratie. În perioada noiembrie 2020 - martie 2023 am fost ofițerul de presă al FRV. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail contact@doarvolei.ro, pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei sau pe cea de Instagram: https://www.instagram.com/doarvolei/ .
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns