Reacția FRV după declarațiile primarului Timișoarei, Nicolae Robu, despre volei: ”Îi cerem să retragă public spusele”

romania bronz jocuri olimpice 1980 moscova
romania bronz jocuri olimpice 1980 moscova
Nationala masculina de volei a Romaniei a cucerit medaliile de bronz la Jocurile Olimpice din 1980

Declarațiile jignitoare la adresa voleiului făcute de primarul Timișoarei Nicolae Robu, nu au rămas fără replică din partea Federației Române de Volei.

Așa cum era firesc într-o societate civilizată, FRV a publicat un comunicat pe pagina oficială de Facebook, în care, prin vocea președintelui forului,Gheorghe Vișan, condamnă declarațiile edilului timișorean și îi cere acestuia să retracteze enormitățile debitate la adresa voleiului. Iată comunicatul postat și sper să urmeze și unul la fel de ferm din partea COSR, căci astfel de derapaje ale unor oameni care au un cuvânt de spus în societate prin prisma funcției nu trebuie iertate.

AICI puteți vedea ședința de Consiliu Local în care s-au făcut aceste declarații care au jignit toți practicanții și iubitorii voleiului.

”Federația Română de Volei condamnă cu fermitate afirmațiile primarului municipiului Timișoara, dl. Nicolae Robu, făcute în cadrul Ședinței ordinare a Consiliului Local, din data de 27 iunie 2017.

Edilul orașului de pe Bega a precizat, printre altele „Voleiul, nu vă supărați, mă mir că este sport olimpic, îmi pare rău că se vor simți jigniți cei care practică voleiul, este ca și cum ai încerca sa faci muzică din trei note, iese ce iese din trei note, așa este și la volei”.

Această declarație aduce prejudicii grave imaginii voleiului, o disciplină sportivă prezentă la Jocurile Olimpice din 1964, la care România a cucerit medalia de bronz la masculin în 1980 (Moscova). Prin aceste cuvinte, dl. Nicolae Robu a discreditat sportivi excepționali, practicanți ai voleiului, din întreaga lume.

Declarația surprinde cu atât mai mult cu cât în Timișoara s-au lansat, în timp, voleibaliști și voleibaliste care au reprezentat România cu brio pe plan internațional. În același timp, capitala Banatului va fi reprezentată la nivelul primei divizii, în sezonul următor, de două echipe, ACS Agroland Timișoara (feminin) și CSU UV Timișoara (masculin), și ne dorim ca acestor formații să li se recunoască meritele sportive.

Federația Română de Volei nu poate fi de acord cu aceste afirmații, foarte dăunătoare pentru unul dintre cele mai populare sporturi de pe glob, și îi cere domnului Nicolae Robu să retragă public spusele din data de 27 iunie.

Președinte Gheorghe Vișan”
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns