Revista presei voleibalistice (28-29 ianuarie), realizată de Vlad Roșca

csm bucuresti volei bucurie

Vă propunem, în cele ce urmează, o scurtă trecere în revistă a materialelor cu teme voleibalistice publicate în presa din România pe parcursul ultimelor două zile.

Majoritatea se referă la meciurile jucate în acest sfârșit de săptămână în primele două divizii ale campionatelor naționale, masculin și feminin. Apăsând pe hiperlegăturile introduse în scorurile ce apar în știri, veți fi redirecționați către materialul original, complet. „Gazeta de Sud” (Craiova) și „Viața Liberă” (Galați) oferă informații despre meciurile Craiova-Zalău, respectiv Arcada Galați-U Cluj. Ziarul „Unirea” oferă un fotoreportaj de la derby-ul rundei din A1F, Alba Blaj-CSM București, în timp ce „Jurnal de Dâmbovița” dedică două materiale fetelor CSM Târgoviște, unul despre victoria de la Tg. Mureș, iar un altul, un editorial despre succesul de pe terenul lui Olympiakos, din Cupa Challenge. În fine, „Telegraf” publică un material despre victoria Medgidiei împotriva lui Unic Piatra Neamț, însoțit și de declarația antrenorului principal al dobrogencelor, Florin Voinea.

Sub titlul „Băieții lui Pascu au bătut campioana”, Daniela Mitroi-Ochea de la „Gazeta de Sud” trece în revistă victoria de duminică a Craiovei împotriva Zalăului, în derby-ul rundei a XVII-a a Diviziei A1 la masculin, scor 3-1 (18-25, 25-22, 25-15, 25-16), oferind şi o declaraţie a antrenorului Dan Pascu: „Am început meciul mai slab, dar important este cum am terminat. Continuăm seria victoriilor. Sunt mulțumit de evoluția băieților, mai puțin în primul set, când parcă nu au avut încredere în ei. Cu excepția primului set, eu zic că am câștigat clar acest meci“. De partea cealaltă, Marius Morar de la „Magazin Sălăjan” observă că este al doilea meci consecutiv în care zălăuanii nu obţin niciun punct.

Sub semnătura Soniei Baciu, cotidianul „Viața Liberă” relatează despre victoria de sâmbătă a Arcadei Galați contra Universității Cluj cu 3-0 (25-10, 25-15, 25-16) în Divizia A1 masculin și subliniază importanța acestui success înaintea meciului de marți din Cupa CEV, la Galați, cu Volleyball Ljiubljana.

Dan Henegar de la ziarul „Unirea” publică o amplă fotocronică a derby-ului etapei a XIII-a a Diviziei A la feminin, Alba Blaj – CSM București 0-3, notând că avansul luat de echipa din capitala țării în urma acestei runde s-ar putea să fie hotărâtor în lupta pentru titlu.

Costin Mihai de la „Jurnalul de Dâmbovița” relatează despre victoria categorică a voleibalistelor din Târgoviște în deplasare la Tg. Mureș, scor 3-0 (25-14, 25-14, 25-13), venită în condițiile în care meciul a avut loc la doar două zile distanță după manșa tur a optimilor de finală din Challenge Cup, de la Atena, unde CSM s-a impus în fața lui Olympiakos, 3-2. Erin Fairs și Danielle Smith au fost menajate în vederea returului cu elenele, programat pe 6 februarie. În aceeași publicație amintită, Cosmin Sava semnează editorialul „Ce victorie frumoasă!”, dedicat succesului din Grecia.

„Opinia Timișoarei”, prin Daniel Neacșu, laudă performanța echipei locale feminine, care, după victoria în 64 de minute contra U NTT Data Cluj, scor 3-0 (25-14, 25-13, 25-13), a legat cea de-a patra victoria consecutivă în Divizia A1.

Gabriel Turcu de la „Telegraf” consemnează victoria Medgidiei împotriva lui Unic Piatra Neamț 3-0 (25-19, 25-15, 25-14), care, ținând cont de eșecul Rapidului cu CSM II București, îi permite formației dobrogene să urce pe locul al doilea al diviziei secunde feminine, seria est. „Nu ne așteptam să avem un meci greu, știam că echipa din Piatra Neamț nu este un adversar dificil, însă am observat că a progresat destul de mult comparativ cu partida tur. Are multe jucătoare tinere, care ne-au pus ceva probleme în primul set”, a declarat Florin Voinea, antrenorul Medgidiei, pentru sursa citată.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns