Rodica Buterez a debutat la naționala României într-un meci arbitrat de mama ei: ”Prezența mamei nu m-a afectat. Dimpotrivă, m-a ajutat”

Rodica Buterez, alături de mama ei, arbitrul Sorina Niculescu

Partida de volei disputată sâmbătă în prima etapă a Silver League, la Alexandria, între România și Georgia (scor 3-0) a fost marcat de un eveniment mai puțin obișnuit: Rodica Buterez a debutat în naționala noastră chiar într-un meci arbitrat de mama ei!
Mama Rodicăi Buterez, Sorina Niculescu, este un foarte valoros arbitru internațional de volei. Delegarea dânsei ca arbitru 2 la meciul România – Georgia, din prima etapă a Silver League, a fost făcută de CEV cu mult timp în urmă, înainte chiar de a știi că fiica sa, Rodica Buterez, jucătoare la CSM Târgoviște, va fi selecționată în formația noastră. Ei bine, tânăra jucătoare nu doar că a fost selecționată, dar a devenit chiar titulară în primul meci al competiției, astfel că și-a făcut debutul în naționala de senioare a României chiar sub ochii și fluierul mamei ei. Un caz mai puțin obișnuit, trebuie să recunoaștem, dar care nu a influențat sub nici o formă arbitrajul. Nici nu putea să se întâmple acest lucru, Sorina Niculescu fiind recunoscută pentru faptul că atunci când arbitrează este înrudită doar cu regulamentul, fiind de o imparțialitate pe care și-ar dori-o toată lumea la meciuri.
Rodica Buterez: ”De data asta, mama a avut loc mai bun decât în tribune”

La scurt timp după terminarea partidei, am vorbit cu Rodica Buterez, care a fost de acord să povestească cititorilor doarvolei.ro cum a trăit debutul în națională și cum s-a simțit făcând acest lucru chiar într-un meci oficial arbitrat de mama ei.

”Având în vedere că a fost meciul de debut la naționala de senioare, emoțiile erau oricum la locul lor, iar faptul că am avut-o pe mama alături de mine chiar și din poziția de arbitru nu m-a afectat, dimpotrivă, chiar m-a ajutat. Părinții mei sunt prezenți la meciurile mele de câte ori este posibil, deci sunt obișnuită cu ea în sală să mă urmărească. Aș putea spune că de data asta a avut un loc mai bun decât în tribune”, a declarat Rodica Buterez (20 de ani) pentru doarvolei.ro.

Rodica Buterez, alături de mama ei, arbitrul Sorina Niculescu, la finalul meciului de debut in nationala de senioare a Romaniei
Rodica Buterez, alături de mama ei, arbitrul internațional Sorina Niculescu, după meciul de debut în nationala de senioare a României

Rodica Buterez: ”Nu știam la ce să ne așteptăm din partea Georgiei”

În ceea ce privește meciul cu Georgia, câștigat cu 3-0 și în care Rodica a fost, cu 11 puncte, cea mai eficientă româncă, alături de Ariana Pîrv, universalul formației noastre a spus: ”Nu știam la ce să ne așteptăm din partea echipei din Georgia, dar ne-am concentrat mai mult pe ceea ce se întâmpla la noi în teren și pe ceea ce aveam de făcut. Am ascultat mult indicațiile antrenorului și asa ne-a ajutat mult, având în vedere timpul scurt pe care l-am avut să pregătim acest meci”.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns