România a învins Danemarca în etapa a doua a Ligii Europene de Argint la volei masculin

Marian Bala in actiune in meciul cu Danemarca

Naţionala masculină de volei a României a reușit să învingă Danemarca, principala contracandidată la primul loc în Grupa B a Ligii Europene de Argint (Silver League).
În etapa a doua a Grupei B a Silver League, România a învins, la Alexandria, cu scorul de 3-0 (25-15, 25-21, 32-30), după 83 minute, pe Danemarca. Partida a fost dominată de români în primele două seturi, pentru ca în al treilea, după ce au condus cu 14-11, să ajungă să salveze nu mai puțin de șase mingi de set în fața nordicilor. S-au impus cu 32-30 și au luat o opțiune serioasă pentru ocuparea primului loc, deși victoria asta, fără două seturi luate în Danemarca, în meciul din etapa a cincea, de pe 12 iunie, nu va însemna nimic.

Doar prima clasată se califică în finala Silver League, pe care o va disputa în manșă tur – retur, în 26 și 30 iunie, contra câștigătoarei Grupei A. În mod normal, trebuia să se organizeze un Final 4, însă pentru că nimeni nu și-a depus candidatura pentru organizarea lui, s-a apelat la această rezolvare prevăzută ca opțiune de rezervă în cazul negăsirii de gazdă.

Cel mai bun jucător de pe teren a fost ”falsul” Laurențiu Lică. Veteranul căpitan al naționalei noastre a reușit 19 puncte, dar dincolo de acest lucru, felul în care a luptat pentru fiecare minge la 39 de ani – la un moment dat a făcut un sprint până după scaunul arbitrului pentru a recupera o minge – ar trebui să însemne un exemplu pentru toți tinerii jucători din România. Este cu adevărat un voleibalist model. A fost urmat în clasamentul eficacității de secundul Marian Bala (16 puncte) și de centrul Răzvan Mihalcea (14 puncte).

Statistica nationalei Romaniei in meciul cu Danemarca, din Silver League
Statistica jucatorilor romani in meciul cu Danemarca, din Silver League

În primul meci al grupei B, tricolorii au învins, în deplasare, Azerbaidjan, cu 3-1. Următoarele partide ale echipei noastre vor avea loc cu Georgia (1 iunie, la Alexandria), apoi cu Azerbaidjan (8 iunie, tot la Alexandria), cu Danemarca (12 iunie, în deplasare) şi cu Georgia (15 iunie, în deplasare).

În grupa A joacă Grecia, Ungaria (care e antrenată de Bogdan Tănase), Bosnia şi Austria.Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICIAndrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns