România a terminat pe locul 5 la Campionatul European feminin de volei Under 17

Bucuria jucătoarelor noastre după un punct câștigat în finala pentru locul 5 de la Europenele Under 17

Naționala feminină de volei Under 17 a României a terminat pe locul 5 Campionatele Europene din Muntenegru.
În finala pentru locul 5, România a învins cu scorul de 3-2 (21-25, 25-20, 25-21, 22-25, 15-10) Polonia, luându-și astfel revanșa pentru înfrângerea suferită în grupe, cu scorul de 3-0 în fața aceleiași formații.

Paula Partnoi a reușit cele mai multe puncte pentru echipa noastră, 18. Ea a fost urmată de Teodora Iancu, 14, și de Ștefania Cheluță (13). Statistica jucătoarelor noastre o vedeți mai jos.

Statistica jucătoarelor românce în meciul cu Polonia, pentru locul 5 de la Europenele U17
Statistica jucătoarelor românce în meciul cu Polonia, pentru locul 5 de la Europenele U17

Astfel, trupa antrenată de Marius Macarie și Adrian Popescu a reușit o performanță de excepție, clasarea pe locul 5 la un European fiind o rara-avis printre rezultatele naționalelor noastre. Nu trebuie uitat nici faptul că această generație se află la a doua calificare consecutivă la un turneu final de Campionatul European, prima fiind obținută anul trecut, cu antrenorii Adrian Radu și Dragoș Vărșăndan, cei care le-au pregătit în primii doi ani deprezență la lot.

Bucuria jucătoarelor noastre după un punct câștigat în finala pentru locul 5 de la Europenele Under 17
Bucuria jucătoarelor noastre după un punct câștigat în finala pentru locul 5 de la Europenele Under 17 (FOTO: CEV)

Locul 5 vine la pachet pentru naționala noastră cu calificarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European și la Campionatul Mondial U18. Ambele erau programate inițial să se dispute în 2021, dar FOTE a fost amânat pentru 2022 pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice. Chiar dacă amânată cu un an, competiția, va fi rezervată acelorași sportivi, doar că aceștia vor fi cu un an mai  mari. Adică, altfel spus, va fi rezervată, la volei, echipelor Under 19, nu Under 18, cum ar fi fost dacă s-ar fi disputat în 2021. Acest lucru are două explicații: în primul rând că în 2023 e programată următoarea ediție a FOTE, rezervată generației următoare, iar în al doilea că FOTE respectă modul de desfășurare al Jocurilor Olimpice. La JO turneul de fotbal, de exemplu, nu se mai adresează jucătorilor de până în 23 de ani, ci celor de până în 24, pentru că întreaga competiție a fost amânată cu un an. Adică este vorba de același principiu care se aplică și în cazul concurenților de la FOTE 2022.

România a câștigat două meciuri cu 3-2 la Europene
România a câștigat două meciuri cu 3-2 la Europene (FOTO: CEV)

Rezultatele României la Campionatul European U17 (f)

România – Belarus 3-0

România – Serbia 0-3

România – Polonia 0-3

România – Rusia 0-3

România – Slovenia 3-2 (locurile 5-8)

România – Polonia 3-2 (locurile 5-6).

 
Lotul României la Campionatul European U17 (f)

 

 • Axinte Iarina – Ridicătoare– CSU Medicina Tg. Mures
 • Nemes Maria – Ridicătoare – CTF Mihai I
 • Cheluta Stefania – Fals – CS Volei Alba Blaj
 • Galfalvi Timea – Fals – CSU Medicina Tg. Mures
 • Partnoi Paula – Secund – Dinamo
 • Iancu Teodora – Secund – CTF Mihai I
 • Iliescu Beatrice – Secund – C.N.N.T Craiova
 • Cristea Tara – Centru – Dinamo
 • Badiu – Savu Andra – Centru – CSM Lugoj
 • Bratu Mara – Centru – Rapid
 • Ion Alexandra – Libero – Dinamo
 • Vizitiu Eva – Libero – C.N.N.T Craiova

Cadoul ideal pentru practicanții voleiului de toate vârstele este la un click distanță. Îl găsiți pe site-ul Doavolei Shop, de unde puteți comanda fel de fel de produse personalizate pasiunii voastre. Mai jos vedeți Brățara Charm ”Love Volleyball”, care este disponibilă în mai multe culori. La comenzi de minimum 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară.
Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta la dezvoltarea acestui site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună, putând fi oprite oricând doriți, desigur. Vă mulțumesc.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns