România și-a aflat adversarele din grupa de calificarea a Campionatului European feminin din 2019

romania volei feminin senioare calificari

Naționala feminină de volei a României și-a aflat adversarele din grupa de calificare de la Campionatul European din 2019. Acesta va reuni la start un număr record, de 24 de formații.
Conform tragerii la sorți efectuate azi, naționala feminină a României va juca în grupa F, alături de formațiile Spaniei, Letoniei și Bosniei Herțegovina. Se califică la turneul final al Campionatului European din 2019 primele două clasate din serie. În total sunt 6 serii de câte patru echipe, componența acestora putând să o vedeți mai jos.
campionat european volei grupe preliminare romania
Componenta grupelor preliminare ale Campionatului European feminin de volei din 2019

Sistemul de disputare al meciurilor preliminare este diferit față de edițiile anterioare, dar e unul mult mai corect, în opinia mea. Adică e ca al fotbal, joci contra tuturor adversarelor acasă, dar și pe terenul lor.

Datele de disputare ale etapelor au fost, de asemenea, stabilite:

Etapa I: 15 august 2018
Etapa a II-a: 18 sau 19 august 2018
Etapa a III-a: 22 august 2018
Etapa a IV-a: 25 sau 26 august 2018
Etapa a V-a: 5 sau 6 ianuarie 2019
Etapa a VI-a: 9 ianuarie 2019

Turneul final al Europenelor de peste două ani va avea loc în patru țări: Turcia, Polonia, Ungaria și Cehia. Toate sunt, evident, calificate direct. De asemenea, au mai obținut biletele pentru turneul final al Europenelor cele mai bune 8 echipe de la ultima ediție a campionatului European de anul acesta: Serbia, Olanda, Azerbaijan, Italia, Rusia, Belarus, Germania și Bulgaria. 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns