România va fi gazdă a unui turneu de calificare la Europenele masculine din 2021. Cum arată noul sistem

Nationala Romaniei, inaintea meciului cu Italia, de la Campionatul European

Din cauza pandemiei de coronavirus, Confederația Europeană de Volei (CEV) a schimbat formatul de desfășurare al calificărilor pentru turneul final al Campionatelor Europene de anul viitor. Cum la feminin echipa noastră e direct calificată, în calitate de gazdă, ne interesează direct doar calificările masculine.
CEV a schimbat meciurile tur-retur cu partide disputate în grupe. Practic, vor fi două turnee, ambele programate în luna ianuarie, astfel ca, pe de o parte, echipele să nu fie nevoite să facă deplasări dese și lungi și astfel să se expună infectării, iar pe de altă parte pentru a păstra cele două jocuri pe care fiecare echipă din grupă trebuia să le susțină împotriva adversarelor.

România va găzdui al doilea turneu de calificare la Campionatul European masculin de volei 2021

Vestea bună este că România a obținut dreptul de găzduire a celui de-al doilea turneu din serie, practic cel în care se vor stabili calificatele la Europene. Acesta va avea loc în perioada 14-17 ianuarie 2021. Din Grupa E, de care aparținem și noi, mai fac parte Slovacia, Elveția și Albania. Primul turneu din această serie va avea loc în perioada 7-10 ianuarie 2021, în Slovacia.
Așa cum a anunțat CEV, acest calendar este „o tentativă”, adică ar putea fi schimbat dacă pandemia o va cere, pentru că nimeni nu poate știi ce se va întâmpla peste 6 luni.

Această programare va trebui luată în seamă și de cei de la FRV, în momentul în care vor alcătui programul competițional masculin al sezonului viitor, pentru că echipa noastră are nevoie de câteva săptămâni de pregătire înaintea calificărilor, deci Divizia A1 va trebui oprită de la jumătatea lunii decembrie până spre finalul lunii ianuarie.Care e sistemul de calificare la Campionatul European masculin de volei 2021

În preliminariile masculine avem 7 grupe, iar la turneul final se vor califica echipele de pe primul loc, plus cel mai bine clasate cinci formații de pe pozițiile secunde. Turneul final va avea loc în luna septembrie 2021, în Polonia, Cehia, Estonia și Finlanda.

Foarte important, în alcătuirea clasamentelor din competițiile europene primul criteriu în stabilirea ierarhiilor este dat de numărul de victorii, nu de numărul de puncte, deci organizarea unui turneu acasă este un amănunt deloc de neglijat, mai ales dacă se va disputa cu spectatori, așa cum sperăm.

La feminin, naţionala României nu va intra în calificări, fiind gazda turneului final alături de Serbia, Bulgaria şi Croaţia. Aici sunt șase grupe de calificare, iar primele două clasate din fiecare se vor califica la turneul final care va avea loc undeva în intervalul de timp 15 august – 30 septembrie 2021. Datele precise urmează să fie stabilite de CEV după ce se va mai lămuri lumea cum stă treaba cu coronavirusul.

ALIMENTEAZĂ-ȚI DRAGOSTEA PENTRU VOLEI CU PRODUSELE DE PE DOARVOLEI SHOP Pentru comenzi mai mari de 100 de lei, transportul este gratuit pretutindeni în țară

Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant.

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Cum puteți susține Doarvolei.ro prin donații

Există și posibilitatea de a ajuta acest site prin donații, dacă doriți acest lucru. Vedeți mai jos câteva posibilități. Prima este o donație prin PayPal – este de ajuns să apăsați pe butonul ”Donate” și sunteți redirecționați la pagina respectivă, unde puteți dona 1, 3 sau 5 euro, ori o altă sumă aleasă de voi – iar cea de-a doua este prin platforma Patreon, care este foarte folosită în această perioadă de multe site-uri și care funcționează pe același sistem. Donațiile pot fi singulare (prin PayPal) sau recurente (prin Patreon), adică se repetă în fiecare lună.

Înainte de a vă mulțumi, vreau să vă asigur că viitorul acestui site nu este condiționat de existența sau inexistența donațiilor. Așa că nimeni nu trebuie să se simtă obligat în vreun fel de nimic. Ele pot doar mări numărul de materiale sau de fotografii, căci astfel voi avea fondurile necesare plătirii unor colaboratori, care să suplinească momentele, destul de dese, în care nu pot sta la laptop.

Donație prin PayPal


Donație prin Patreon

Become a Patron!
Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns