Rusia a câștigat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Franța și Polonia merg în turneul preolimpic mondial

rusia volei masculin jocuri olimpice
rusia volei masculin jocuri olimpice
Nationala Rusiei isi va apara titlul olimpic la Rio

Rusia a început bine anul pe toate planurile, atât la masculin, cât și la feminin. La o zi după fete, a venit și rândul băieților să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio.

În finala turneului preolimpic european de volei masculin, Rusia, campioana olimpică, a învins cu scorul de 3-1 (14-25, 25-16, 25-23, 25-21) Franța, campioana europeană. Într-un meci în care arbitru 2 a fost românul Lucian Năstase.

Prin această victorie, rușii și-au asigurat o nouă prezență la Jocurile Olimpice de la Rio, acolo unde mai sunt deja calificate Brazilia, ca țară organizatoare, Italia, SUA (ca ocupante ale primelor două locuri la Cupa Mondială) și Argentina, ca învingătoare a turneului preolimpic sud-american.
Celelalte locuri de la Rio vor fi ocupate în urma turneelor preolimpice continentale – acolo unde nu s-au disputat deja – precum și a turneului preolimpic mondial unde se vor decerna ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice.

La acel turneu preolimpic mondial, programat la finalul lunii mai, în Japonia, vor participa, din partea Europei, Franța și Polonia. Adică deținătoarele titlurilor european, respectiv mondial. În finala mică, polonezii au salvat o minge de meci în setul 4 înainte de a învinge, la capătul unui meci de un dramatism extraordinar. Scor final: Polonia – Germania 3-2 (20-25, 25-22, 16-25, 28-26, 16-14). În urma acestui rezultat, Germania a ratat orice șansă de a merge la Jocurile Olimpice. Parcă pentru a se respecta scenariul de la fete, acolo unde pierdantele au fost tot reprezentatele țării gazdă, Turcia, iar calificata direct – Rusia.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns