Rusia a câştigat în premieră titlul mondial la volei masculin la Under 23

rusia campioana mondiala U23 volei masculin
rusia campioana mondiala U23 volei masculin
Nationala masculina a Rusiei, campioana mondiala Under 23

Naţionala de volei Under 23 a Rusiei a devenit campioană mondială la competiţia disputată în Dubai. Ex-sovieticii au câştigat toate cele 7 partide disputate la turneul final.

În finala Campionatului Mondial Under 23, Rusia a învins cu scorul de 3-1 (26-24, 16-25, 25-18, 26-24) formaţia Turciei, de care dispusese şi în grupă cu scorul de 3-2. Pentru selecţionata Rusiei, e primul titlul cucerit la această categorie de vârstă. E adevărat că acum s-a organizat abia a doua ediţie a Mondialelor Under 23. Per total, ruşii au o colecţie de invidiat la competiţiile de juniori, ei câştigând nu mai puţin de 17 titluri mondiale la diverse categorii de vârstă!

Medaliile de bronz au revenit formaţiei Italiei, care au câştigat finala mică în faţa Cubei, scor 3-1 (25-22, 18-25, 25-23, 25-21). europenii şi-au luat astfel revanşa pentru înfrângerea suferită în grupe în faţa cubanezilor.

În meciul pentru locul 5, fosta campioană, Brazilia, a învins Argentina cu scorul de 3-1 (25-19, 25-18, 30-32, 25-22).

Clasamentul final al campionatului Mondial Under 23 este următorul:

1) Rusia
2) Turcia
3) Italia
4) Cuba
5) Brazilia
6) Argentina
7) Iran
8) Coreea de Sud
9) Egipt
9) Tunisia
11) Mexic
11) Emiratele Arabe Unite

Echipa ideală a Mondialelor Under 23 este următoarea:

MVP: Igor Kaliuka (RUS)
Cel mai bun secund: Igor Kaliuka (RUS)
Al doilea cel mai bun secund: Gokhan Gokgoz (TUR)
Cel mai bun principal: Ivan Demakov (RUS)
Al doilea cel mai bun principal: Samet Gunes (TUR)
Cel mai bun libero: Roman Garcia (CUB)
Cel mai bun ridicător: Murat Yenipazar (TUR)
Cel mai bun fals: Metin Toy (TUR)

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns