Rusia – Olanda, finala Campionatului European de volei feminin!

olanda turcia campinat european volei
olanda turcia campionat european volei
Imagine din meciul castigat de Olanda in fata Turciei

S-a stabilit finala Campionatului European de volei feminin: Olanda și Rusia se vor bate pentru titlul continental într-un meci care se anunță incendiar și care va avea loc duminică, de la ora 18.00, ora României.

Spre bucuria celor 6.945 de spectatori numărați cu rigoare olandeză, care au umplut sala Ahoy din Rotterdam și care și-au încurajat favoritele cum au putut mai bine și mai zgomotos, Olanda a obținut o calificare așteptată de 20 de ani în finala Campionatului European feminin de volei. În semifinale, într-o mare portocalie, olandezele au învins cu scorul de 3-0 (25-22, 25-18, 28-26) formația Turciei, reușind să-și ducă visul până aproape de îndeplinire și să obțină a patra calificare în finala Europenelor, după cele din 1991 (pierdută în fața URSS), 1995 (câștigată cu Croația) și 2009 (pierdută cu Italia). Chiar dacă în față li se vor afla deținătoarele titlului, Rusia, olandezele au demonstrat mereu că se simt bine în fața propriilor fani. Căci, un amănunt deloc de neglijat, titlul din urmă cu 20 de ani a fost câștigat tot acasă, dar la Arnhem, nu la Rotterdam.
olanda turcia campinat european volei
Forta de atac a olandezelor a fost superioara turcoaicelor

olanda bucurie campionat european volei
Olanda va juca pentru a doua oara finala Europenelor pe propriul teren
olanda bucurie campionat european volei
Bucuria olandezelor dupa calificarea inc ea de-a patra finala continentala
olanda bucurie campionat european volei
Olandezele au toate motivele sa fie bucuroase

În ceea ce le privește pe rusoaice, acestea au câștigat ”finala din semifinale” contra Serbiei, în fața căreia și-au luat revanșa după înfrângerea suferită la Cupa Mondială din Japonia, acolo unde sârboaicele au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio, iar rusoaicele nu. Rusia s-a impus cu scorul de 3-1 (25-23, 25-23, 21-25, 25-22), dar cred că au avut ceva frisoane când sârboaicele au câștigat setul trei. Amintirile negative se șterg destul de greu, și doar în urmă cu câteva săptămâni rusoaicele au pierdut în Cupa Mondială cu 3-2 după ce au condus cu 2-0. Din fericire pentru ele, acum nu s-a mai întâmplat așa și astfel duminică vor juca pentru trofeul continental. Pe care l-au câștigat de 18 ori până acum – evident, preluând și palmaresul URSS.

În finala mică se vor întâlni Turcia și Serbia. Se spune că acesta este cel mai trist și mai puțin corect meci, pe de o parte pentru că se întâlnesc două echipe învinse, iar pe de altă parte pentru că cea care pierde, deși termină în primele 4, pleacă acasă cu două înfrângeri care o fac să arate foarte rău în ochii fanilor, deși a ocupat un loc pentru care alte naționale și-ar da și ceva din casă. Dar ăsta e sportul, clasamentul trebuie realizat, cineva trebuie să câștige și cineva să piardă…  Finala mică va avea loc tot în sala Ahoy din Rotterdam, de la ora 15.00, ora României.

Pe programul postat de DolceSport pe propriul program figureaza o singura transmisiune de volei, duminica la ora 19.30, deci vor da un meci înregistrat. Așa se întâmplă, din păcate, când posturile TV cumpără drepturile doar pentru că nu vor să le lase altora, nu pentru că îi interesează să popularizeze sportul respectiv…

rusia serbia campionat european volei
Ridicatoarea Rusiei a facut minuni contra Serbiei
rusia serbia campionat european volei
Bucuria rusoaicelor dupa inca un punct facut in fata Serbiei
rusia serbia campionat european volei
Bucuria Rusiei pentru calificarea in a doua finala consecutiva la Europene

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns