Rusia s-a calificat la turneul olimpic de volei feminin de la Rio. Olanda și Italia mai au o șansă de calificare

rusia volei feminin jocuri olimpice
rusia volei feminin jocuri olimpice
Componentele nationalei Rusiei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

Rusia, campioana europeană la volei feminin, s-a impus, conform calculelor hârtiei, în turneul preolimpic european de la Ankara.

În fnala turneului preolimpic de volei feminin de la Ankara, Rusia a învins cu scorul de 3-1 (25-21, 22-25, 25-19, 25-20) formația Olandei, într-o reeditare a finalei Campionatului European din toamna trecută. Cu acest succes, rusoaicele și-au asigurat un loc la Jocurile Olimpice, acolo unde vor fi prezente pentru a șasea oară consecutiv.

Olandezele vor juca în turneul preolimpic mondial care va avea loc la finalul lunii mai în Japonia, la fel ca și italiencele, care au câștigat o finală mică dramatică în fața formației țării gazdă, Turcia. În finala pentru locul 3, Italia a învins cu scorul de 3-2 (25-23, 19-25, 25-23, 15-25, 15-13) Turcia. O victorie amară pentru gazde, care au ratat orice șansă de a mai spera la calificarea la Jocurile Olimpice.

italia volei feminin preolimpic
Italia va merge in turneul preolimpic mondial din Japonia

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

One thought on “Rusia s-a calificat la turneul olimpic de volei feminin de la Rio. Olanda și Italia mai au o șansă de calificare

Lasă un răspuns