S-a decis în Consiliul Director al FRV: se schimbă regulile de participare la copii şi juniori din 2018

campulung poza de grup volei
campulung poza de grup volei
Poza de grup la finalul meciurilor turneului de minivolei de la Campulung.

Desfăşurat săptămâna trecută, luni, mai precis, Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei a adoptat o hotărâre care, după părerea mea, va schimba din temelii voleiul juvenil din România.

Conform hotărârii luate în Consiliul Director al FRV şi publicată pe frv.ro, „Începând cu sezonul 2018/2019 echipele de juniori, cadeti, speranțe și minivolei vor avea în componență numai jucători de vârsta pentru categoria la care participă„!

Până acum, echipele erau obligate să aibă în componenţă, pe teren, minimum 3 jucători de la categoria de vârstă la care participau.

O să vă invit pe voi, cei care sunteţi în fenomen, să comentaţi dacă este o măsură bună sau rea.

 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

7 thoughts on “S-a decis în Consiliul Director al FRV: se schimbă regulile de participare la copii şi juniori din 2018

 1. Ca parinte de jucatoare care a inceput cu minivolei si acum a ajuns la cadete, consider ca este o masura potrivita. Doar ca in realitate va fi, ca in multe alte domenii, mai dificil de aplicat. Cel putin in orasul nostru, unde este o adevarata penurie de sportive! Nu mai vor copiii sa faca sport! Nu mai avem noi, parintii, bani sa-i sustinem sa faca un sport! Nu mai este timp pentru sport! Nu mai exista determinare, motivatie, nu…nu… 🙁
  (la orasul Constanta ma refer! da, da! orasul care a dat campioane si campioni nationali…)

 2. O timpenie, ca multe altele ale FRV. Daca o jucatoare sa zicem de 14 ani-cadeta, este ca valoare peste nivelul ei de virsta, cum se poate perfectiona ? Jucind la acelasi nivel, sau la un nivel superior ??!! FRV, este rupta de realitatea situatiilor de la CSS-uri, unde va fi foarte greu, daca nu imposibil sa mentii cel putin 12 jucatoare (jucatori) de aceiasi virsta, de la minivolei la junioare I – O PERIOADA DE 10-12 ANI.
  De fapt buna conducere si bunele decizii ale FRV, se vad in rezultatele echipelor nationale, care sunt cele mai bune -NU BAT PE NIMENI !!!
  Cred ca Consiliul Director al FRV, are in componenta bucatari, postasi, mecanici agricoli. meserii extraordinare, dar care nu au nimic comun cu frumosul sport VOLEI !!!

 3. Un dezastru.Desi sunt putine echipe la juniori,vezi la baieti,care oricum sunt formate din 3,4,5 juniori si restul cadeti vor disparea si acestea.Pentru ca nu poti juca volei in 5,nu.Ce sa mai zic de un jucator valoros la cadeti,care trebuie sa „moara” in campionatul de cadeti.Nu are acces la un nivel de performanta superior,pentru ca n-are cine gadi o strategie la FRV.Niciunul de acolo n-a crescut un jucator de la selectie la terminarea junioratuluiMasura,alaturi de cea privind – numarul nelimitat de straini in loturile echipelor de seniori se inscrie in logica federatiei de distrugere a ceea ce a mai ramas din voleiul romanesc.Cine gandeste la federatia asta?Masurile din ultimii ani cu privire la 1.obligativitatea a 3 jucatori ,minimum,de varsta a dus la cresterea sau scaderea numarului de echipe. 2.Voleiul juvenil a devenit mai valoros?Pe langa faptu ca nu este accesibil copiilor de varsta mica,ca are un set de reguli pe care un spectator nu le intelege,ne preocupa daca tricoul este bagat in sort,sosete albe,genunchierele ridicate si alte chestii care sunt formalel ,nivelul campionatului de juniori = O.Noi impunem restrictii cu privire la talie,varsta iar copii pleaca spre alte sporturi.Baschet,handbal unde sunt salile pline.Iesiti din birouri,mergeti prin sali sau daca nu,vorbiti cu antrenorii care fac selectia prin scoli,in unele respinsi de la poarta si apoi decideti.As mai scrie multe dar stiu ca n-are cine asculta.Traiasca voleiul din romania jucat de straini.

 4. Cred ca cei de la federatie au dorit sa forteze cumva profesorii sa aduca cat mai multi copii la sport ( volei)).Dar in mod sigur nu au verificat cati copii joaca in prezent la alte categorii de varsta.Pentru ca daca faceau astasi-ar fi dat seama ca cel putin jumatate din cluburile scolare din Romania nu vor mai putea participa in campionatul Romaniei.Cel putin in orasele mici unde aria de selectie e mica voleiul va inceta sa mai existe.In. orasul in care lociuesc,oras cu 110000 locuitori,sunt 2 cluburi : unul are numai echipa de junioare la cre evolueaza si in prima echipa si 3 cadete,iar celalalt are minivolei.sperante unde joaca 7 sperante si cadete unde joaca 6 cadete.Cu exceptia minivoleiului binenteles la celelalte categorii in echipa xe baza figureaza jucatoare de la cetegoriile inferioare.Ma intreb ce o sa faca echipa de cadete daca o jucatoare se imbolnaveste sau se retrage ??? Aceasta masura e data pentru cluburile mari.O masura mai buna era daca se dadea un punct suplimentar de exemplu pentru echipa care juca meciul cu o echipa formata din copii cu varsta corespunzatoare categoriei.Si as mai propune ca si echipele care nu au talie in teren sau in echipa sa poata participa la campionat.

 5. Este o măsură luată „din birou” probabil de cineva care nu este ancorat la realitate si care nu a făcut acest sport.
  Este inadmisibil să barezi drumul spre o performanță superioară a unor copii talentați.
  Este foarte posibil ca multe echipe să nu mai poată evolua din lipsă de jucători. ..asta se urmărește?
  Sper ca forurile îndreptățite să repare această măsură negandita si neancorata în realitate .
  Dumnezeu să vă lumineze..

Lasă un răspuns