S-au stabilit grupele în calificările olimpice europene la masculin și la feminin

turneu preolimpic volei masculin schema
franta premiere aur europene volei
Bucuria francezilor dupa victoria din finala Europenelor

Odată terminate Campionatele Europene masculine și feminine de volei, atenția tuturor iubitorilor acestui sport se îndreaptă spre următoarea mare competiție: Jocurile Olimpice. Numai că, pentru a afla cine va juca acolo, va trebui să așteptăm rezultatele turneelor de calificare. Azi s-a făcut un prim pas în această direcție: s-au stabilit grupele turneelor preolimpice.

Programate în a doua săptămână a anului 2016, la Ankara (fetele), respectiv Berlin (băieții), cele două turnee reunesc la start 8 dintre cele mai bune 9 echipe din Europa. Nu sunt cele mai bune 8 deoarece Serbia (la feminin), respectiv Italia (la masculin) au obținut biletele de calificare pentru Rio după desfășurarea Cupei Mondiale.

La feminin, competiție care se va disputa la Ankara în perioada 4-9 ianuarie 2016, vom avea următoarele două grupe: Turcia, Germania, Olanda, Croația (grupa A) și Rusia, Italia, Belgia și Polonia (grupa B).


Primele două clasate din fiecare serie vor juca în semifinale în cruce, apoi având loc finalele. Prima clasată se va califica direct la Jocurile Olimpice. Locurile 2 și 3 vor merge în turneul internațional de calificare la Jocurile Olimpice. Celelalte formații vor merge acasă. Vedeți mai jos tabloul complet al competiției preolimpice.

turneu preolimpic volei feminin ankara
Tabloul complet al turneului preolimpic feminin

La masculin, competiție care se va disputa la Berlin, în perioada 5-10 ianuarie 2016, echipele au fost împărțite în următoarele două grupe: Germania, Polonia, Serbia, Belgia (grupa A), respectiv Rusia, Bulgaria, Franța și Finlanda (grupa B).

Sistemul de disputare și de calificare e identic cu cel feminin, adică prima clasată merge la Jocurile Olimpice, locurile 2 și 3 urmând să joace, în primăvara viitoare, în turneul internațional preolimpic. Mai jos vedeți tabloul complet al turneului preolimpic masculin.

turneu preolimpic volei masculin schema
Programul complet al turneului preolimpic

[wpdevart_like_box profile_id=”doarvolei” connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns