Se știu primele 6 echipe calificate la Jocurile Olimpice 2020 la volei feminin

Naționala feminină de volei a Rusiei s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2020

S-au stabilit primele șase echipe calificate în turneul feminin de volei de la Jocurile Olimpice din 2020. Acestea se adaugă țării gazdă, Japonia. Ultimele cinci bilete vor fi acordate după turneele continentale.
În urma turneelor de calificare disputate în weekend-ul recent încheiat, și-au asigurat prezența la Jocurile Olimpice care vor fi în plină desfășurare anul viitor pe vremea asta șase echipe: Brazilia, China, Rusia, Serbia, Italia și SUA. Adică toate favoritele grupelor de calificare.

Italia a fost singura care nu a avut emoții de calificare, peninsularele obținând primul loc fără să piardă vreun set.

Nici Serbia nu a tremurat prea rău, pentru că a învins cu scorul de 3-1 țara gazdă a turneului, Polonia în ultimul meci al grupei.

În schimb, mari emoții au avut rusoaicele, deși au jucat acasă. La Kaliningrad, Rusia a fost condusă cu 2-0 de Coreea de Sud, dar a reușit să câștige cu 3-2 și să se califice, astfel, la Jocurile Olimpice. De altfel, Rusia nu a lipsit niciodată de la întrecerile olimpice, aici contabilizându-se, desigur, și rezultatele fostei URSS.

Americancele vor juca și ele la Jocurile Olimpice, dar au tremurat serios nu în ultima etapă, ci în penultima, atunci când viitoarea noastră adversară din amicalele pe care le vom disputa pentru Campionatul European, Bulgaria, s-a predat greu, doar cu 3-2, într-o competiție găzduită chiar în SUA.

Campioana olimpică, China, și-a asigurat prezența la JO după ce a învins cu scorul de 3-0 Turcia, în meciul decisiv pentru stabilirea calificatei.

CITEȘTE ȘI:   Divizia A2 (m): Sâmbătă începe campionatul în ambele serii

Brazilia, mereu una dintre favoritele titlului olimpic, au fost cât pe ce să-și pună piedică singure. Ele au învins cu scorul de 3-2 Republica Dominicană și s-au salvat astfel de la o mare rușine în fața propriilor suporteri.

Ultimele cinci locuri din turneul olimpic feminin de volei se vor ocupa în urma celor cinci turnee continentale de calificare. Acestea sunt programate în luna ianuarie 2020.


Cum puteți susține Doarvolei.ro doar făcându-vă cumpărăturile obișnuite

Dacă vă place acest site și vreți să îl susțineți, o puteți face mai simplu decât vă imaginați. E de ajuns ca atunci când vreți să cumpărați ceva de pe eMag, Elefant, Fashion Days, Hervis Sport, PC Garage, Libris, F64, Meli Melo sau E-rovinieta, să intrați pe site-urile respective folosind link-urile pe care le veți găsi mai jos, pe această pagină. Ele sunt generate de una dintre cele două platforme importante de afiliere din România, Profitshare și 2performant .

Dacă veți face acest lucru, veți ajunge pe pagina magazinului online pe care îl căutați, dar în prealabil veți trece printr-un cod de ”afiliere” prin care eu voi primi un procent (de regulă 2% – 5%, în funcție de categoria de cumpărături) din suma pe care o veți plăti pe ceea ce oricum doriți să vă cumpărați. Toate tranzacțiile rămân anonime, însă recunoștința mea va fi publică și mi-o voi exprima chiar acum, mulțumindu-vă tuturor.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe eMAG, vă rog să folosiți link-ul de AICI.

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Fashion Days, vă rog să folosiți link-ul de AICI

CITEȘTE ȘI:   8 cluburi din Divizia A1 feminină de volei cer terminarea campionatului și omologarea clasamentelor din acest moment

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Elefant.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Hervis Sport, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe F64, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Libris, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe PC Garage, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Cărturești, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe E-rovinieta.ro, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Dacă doriți să faceți cumpărături de pe Meli Melo, vă rog să folosiți link-ul de AICI

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns