Serbia și Olanda joacă duminică pentru titlul european feminin la volei

Campionatul European feminin de volei își stabilește duminică noua campioană.
Serbia și Olanda sunt echipele care duminică, de la ora locală 19.00, vor juca, la Baku, în finala Campionatului European feminin de volei. În semifinalele disputate sâmbătă, Serbia antrenată de Zoran Terzic, cel pe care spectatorii români îl cunosc foarte bine, a învins cu scorul de 3-0 (25-17,  25-12, 25-22) Turcia. Aceasta a fost autoarea marii surprize a sferturilor, când a eliminat cu 3-0 campioana, Rusia.

serbia bucurie campionat european volei
Serbia a pierdut un singur set la turneul final, in grupe

În cealalată semifinală, Olanda a produs o mare suferință în sala din Baku, învingând cu 3-2 (20-25, 25-19, 25-19, 25-27, 15-12) Azerbaidjanul, sub privirile șefului statului.


Meciul pentru aur va fi o reeditare a partidei din Grupa D, când Serbia a învins cu scorul de 3-0 Olanda. Indiferent cine va câștiga va fi pentru a doua oară când noua campioană va ridica deasupra capului trofeul continental. Serbia a mai cucerit titlul în 2011, iar Olanda în 1995.

olanda volei campionat european finala
Olanda vrea sa cucereasca al doilea titlul european dupa 22 de ani

Evident, duminică va avea loc și finala mică. Pentru medaliile de bronz vor lupta, evident, învinsele de sâmbătă, adică Azerbaidjan și Turcia. Meciul va începe de la ora locală 16.00.

Dacă sunteți curioși să vedeți toate rezultatele înregistrate la acest turneu final al Campionatului European găzduit de Azerbaidjan și Georgia, AICI le aveți direct de la sursă, adică de pe site-ul CEV.Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns