Speranțe (f): S-au stabilit finalele și meciurile de clasament și în campionatul feminin de speranțe

LPS Cluj volei sperante feminin
LPS Cluj volei sperante feminin
LPS Cluj s-a calificat in finala campionatului national de sperante

La Brașov a fost, azi, ziua meciurilor dramatice. Nu mai puțin de trei partide s-au încheiat cu scorul de 3-2, astfel că duminică ne așteaptă o zi la fel de palpitantă.

Ca un lucru general, după cum veți vedea, toate meciurile care se vor juca duminică s-au mai disputat în serii. Un lucru inedit, care sporește interesul pentru meciurile finale, căci la această vârstă orice răsturnare de scor sau rezultat e posibil.

Finala se va juca, așadar, între echipa gazdă, ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov și LPS Cluj. Cum în grupă a fost 3-2, este evident că orice rezultat este posibil.

În finala mică se vor întâlni, de asemenea, două foste colege de grupă: Agroland Timișoara și CSS Lugoj. Și acolo a fost un meci spectaculos în serii, cu timișorencele revenind de la 0-2 și câștigând meciul.
Iată în continuare finalele programate duminică.

FINALA PENTRU LOCUL 1

ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov – LPS Cluj

FINALA PENTRU LOCUL 3

CSS Lugoj – Agroland Timișoara

FINALA PENTRU LOCUL 5

Dinamo – CSS 5 București

FINALA PENTRU LOCUL 7

CSS Bacău – CSS Targoviste

Semifinalele pentru locurile 1-4

ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov – CSS Lugoj 3-1 (25-17, 25-23, 10-25, 25-21)

Agroland Timisoara – LPS Cluj 2-3 (5-25, 25-19, 15-25, 25-21, 12-15)

Semifinalele pentru locurile 5-8

CSS Bacău – Dinamo 2-3 (25-14, 25-13, 23-25, 22-25, 7-15)

CSS Târgoviște – CSS 5 București 2-3 (25-23, 21-25, 24-26, 25-23, 7-15)

Seria 1

MIERCURI

CSS Bacău – ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov 3-1

LPS Cluj – CSS Târgoviște 3-0

JOI

ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov – LPS Cluj 3-2

CSS Târgoviște – CSS Bacău 3-0

VINERI

CSS Bacău – LPS Cluj 3-2

ACS Juvenil Nicolae Titulescu Brașov – CSS Târgoviște 3-0

Clasament

 1. Juvenil Nicolae Titulescu Brașov 5 p
 2. LPS Cluj 5 p
 3. CSS Bacău 5 p
 4. CSS Târgoviște 3 p

Seria a 2-a

MIERCURI

CSS 5 București – Dinamo 3-1

Agroland Timișoara – CSS Lugoj 3-2

JOI

Agroland Timișoara – CSS 5 București 3-0

CSS Lugoj – Dinamo 3-0

VINERI

Agroland Timișoara – Dinamo 3-2

CSS Lugoj – CSS 5 București 3-1

Clasament

 1. Agroland Timișoara 7 p
 2. CSS Lugoj 7 p
 3. CSS 5 București 3 p
 4. Dinamo 1 p

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

7 thoughts on “Speranțe (f): S-au stabilit finalele și meciurile de clasament și în campionatul feminin de speranțe

 1. Indiferent de rezultat, ambele finaliste au fost infrante in grupa de CSS Bacau, care a terminat pe locul 7. Repet: ambele. Ce fel de finală e aceasta???

  1. Eu va inteleg supararea, dar regulamentul nu s-a schimbat la acest turneu. Pana acum nu am auzit niciodata formatia din Bacau, sau vreo alta formatie sa se planga de sistemul de punctaj de la turneele finale, care e acelasi de ani buni, din ce stiu eu.

   Si eu sunt de parere ca nu e normal ca o echipa cu doua victorii din trei meciuri sa nu se califice in semifinale, iar acolo sa mearga o formatie care a obtinut doar un succes, dar exact oficialii care se plang acum de aceasta prevedere a regulamentului trebuiau sa ia atitudine atunci cand au fost intrebati. Adica inaintea inceperii campionatului. Am vazut ca acum prin presa locala lumea e vocala, dar aceste luari de pozitie trebuie luate inainte ca raul sa se intample, nu dupa.

   Nu iau apararea nimanui de la FRV, dar stiti ca pe site-ul FRV se afiseaza, prin iunie-iulie, cu o luna inainte de a fi aprobat un document cu toate prevederile regulamentare care vor fi aplicate in campionatele din sezonul urmator? Iar toti cei care lucreaza in volei pot sa il citeasca si sa faca, daca simt nevoia, propuneri si corectii, care sa fie apoi discutate. Va spun sincer, nu am auzit pe nimeni sa faca macar o interventie cat de mica pe acel act. Sau care macar sa spuna: ”noi am trimis sesizare la FRV, dar nu ne-au luat in seama”. Sau orice altceva, dar sa incerce sa schimbe ceva. Cred ca nici macar nu citesc acel document. Numai ca atunci cand incepe campionatul toti se declara mirati ca la minivolei se joaca nu stiu cum, la sperante trebuie neaparat sa dea pasa ridicatorul in prima faza si asa mai departe. Desi acolo scrie chiar cu alta culoare ce se modifica in regulament.

   Asa se intampla, din pacate, si in acest caz. Si asa s-a jucat, cu clasament facut dupa numarul de puncte, nu dupa cel al victoriilor, mereu, din ce stiu eu. NIMENI, NICIODATA, nu s-a plans de aceasta prevedere regulamentare inaintea inceperii campionatului. Doar dupa ce o echipa rateaza calificarea oficialii incep sa se lamenteze si sa descopere lacunele din regulament… Si nu e normal asa, sincer va spun.

   Sunt chiar curios daca dupa aceasta intamplare cei din Bacau vor face o cerere oficiala de schimbare a sistemului de calificare in semifinale.

 2. Nu ştiu dacă un antrenor poate cere schimbarea regulamentului ,dar este evident că doar in volei nu se aplică regula victoriei directe sau a nr de victorii. Mai mult in cazul egalității de puncte între 3 echipe ,în celelalte jocuri de echipă, de face un clasament pt departajarea lor doar pe baza jocurilor directe dintre ele.

  1. Eu cred ca oricine lucreaza in volei are dreptul sa ceara macar revizuirea regulamentului. Asa mi s-ar parea firesc. Mai mult, cred ca antrenorii ar trebui sa fie si consultati cel mai des, pentru ca ei se lovesc cel mai mult de diverse probleme. Sunt si organizatori, si antrenori, si profesori, si cautatori de sponsori uneori. Si tot ei au probleme cu arbitrajul sau cu astfel de chichite de regulament…
   Sunt total de acord cu dumneavoastra ca trebuie sa primeze victoria in dauna punctelor, dar trebuie sa inceapa aceasta schimbare printr-o cerere a cuiva. Altfel, nu se va schimba nimic. Poate prima data nu se va intampla nimic si vor fi doar putini cei care vor fi favorabili modificarii, dar apoi numarul cererilor va creste si se va schimba ceva.

 3. Revenind la cazul echipei de speranțe din Bacău care invinge primele 2 echipe din grupă , respectiv Braşov şi Cluj , dar termină grupa pe locul …3 !!! deşi față de echipa din Cluj acea şi o victorie în plus . Este evident că elementele luate în calcul pt alcătuirea unui clasament la volei nu reflecta si nu sunt relevante in stabilirea unei ierarhii corecte. Este ca si cum la fotbal -intr-un caz asemanator- s-ar califica echipa care a avut mai multe ….cornere si nu cea care are victor i directa.

Lasă un răspuns