Speranțe (m): Iată cele 16 echipe calificate în turneele semifinale

cnnt craiova sperante volei masculin
cnnt craiova sperante volei masculin
CNNT Craiova este una dintre echipele care se vor bate la titlu in acest an la sperante masculin

Odată terminate turneele 5 din campionatul masculin de volei pentru speranțe, s-au stabilit și echipele care s-au calificat în turneele semifinale ale competiției.

Competiția a început în octombrie 2015. Au luat startul 20 de echipe, care au fost împărțite în cinci grupe. Una dintre ele a avut 5 echipe, iar alta 3. Inițial și Seria D ar fi trebuit să aibă 5 echipe, dar una s-a retras. În semifinale s-au calificat automat primele 3 clasate din fiecare serie, plus echipa de pe locul 4 cu cel mai bun punctaj. În cele din urmă am aflat că această echipă e CSM A București.

Trebuie spus că există o întreagă discuție legată de acea echipă de pe locul 4, cu cel mai bun punctaj, iar această discuție e generată de faptul că nicăieri nu scrie cum se face departajarea echipei calificate.

Unii oameni din sistem susțin că între există o diferențiere între echipa de pe locul 4 în grupele de 4 echipe și cea de pe locul 4 din grupa cu cinci formații, la aceasta din urmă punctajul se va calcula scăzându-se punctele câștigate cu ultima clasată. Astfel, în Seria C, CSM A București ar rămâne doar cu un punct, în loc de 10, scăzându-i-se punctele obținute în fața formației Kosmos București, ultima clasată. Astfel, de pe locul 4 s-ar califica CSS Bacău, care a avut 7 puncte, acumulate în grupă de patru echipe, deci în meciuri directe cu primele trei clasate…

Varianta a doua, spune că de fapt CSM A s-a calificat pentru că a jucat acelasi numar de meciuri ca și Bacăul – 12 – in turneele din sezonul regulat. În acest caz, CSM A este formația calificată, pentru că are 10 puncte, iar CSS Bacău are doar 7.

Dacă e să mă întrebați pe mine, ambele variante sunt corecte, însă la început nimeni dintre cei pe care i-am întrebat  nu a știut să îmi explice care din ele e și cea care se aplică. Cert e că logic ar fi fost ca acest lucru să fie scris în regulament, tocmai pentru a se evita astfel de discuții.

Mai jos găsiți cele 16 formații calificate. Le voi prezenta în ordinea și locurile ocupate în fiecare serie. Stabilirea turneelor semifinale – vor fi patru grupe de câte patru echipe – va avea loc pe 8 martie și sper ca cei de la Federația Română de Volei să țină cont în împerechere de valoarea echipelor, astfel încât la turneul final să ajungă într-adevăr cele mai valoroase 8 formații din țară. Nu doar pentru că așa este corect, dar și pentru că este ocazia ideală pentru selecționerii loturilor naționale să îi aibă sub ochi, la turneul final, pe cei mai valoroși jucători ai țării. (Voi repeta aceste fraze de fiecare dată când voi scrie despre alcatuirea turneelor semifinale, indiferent de categoria de vârstă, pentru că viitorul voleiului stă în mâinile acestor fete și băieți care azi se află la începuturile carierei)

Echipele calificate în turneele semifinale la speranțe masculin

Seria A

 1. Nicu Gane Fălticeni
 2. CSS Botoșani
 3. LPS Suceava

Seria B

 1. Tomis Constanța
 2. CSS Buzău
 3. CSS Galați

Seria C

 1. CNNT Craiova
 2. CTF Mihai I București
 3. CSM B București
 4. CSM A București

Seria D

 1. CSS Blaj
 2. CS Ocna Mureș
 3. CSS Caransebeș

Seria E

 1. CSS LAPI Dej
 2. CSS Zalău
 3. CSS Toplița

Stabilirea componenței și a gazdelor turneelor semifinale va avea loc în ziua de 8 martie, la ora 17.00, la sediul FRV. Turneele semifinale vor avea loc în zilele de 19 și 20 martie, patru meciuri sâmbătă și două duminică. Se califică la turneul final ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă semifinală.

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns