Stelian Moculescu, pentru a 20-a oară campion al Germaniei. De data aceasta cu Berlin Recycling Volleys

moculescu br volleys campioni germania

Antrenorul român Stelian Moculescu și-a mai demonstrat o dată valoarea. Adus la cârma formației Berlin Recycling Volleys la jumătatea sezonului, când lucrurile nu mergeau prea bine, el a reușit să cucerească titlul de campion.
În finala play-off-ului, BR Volleys a învins cu scorul general de 3-2 pe Friederichschafen, chiar echipa la cârma căreoa Moculescu a scris istorie. Clasați pe locul secund, după Friederichschafen, la finalul sezonul regulat, voleibaliștii din Berlin au condus cu 2-0 în finala play-off-ului, fiind apoi egalați dramatic în următoarele două meciuri. Astfel s-a ajuns ca finala finalei să se joace în sala din Friederichschafen, acolo unde Berlin s-a impus cu 3-0 (20, 17, 22).

stelian moculescu time out BR volleys
Stelian Moculescu, in timpul unui time-out
Astfel, Berlin Recycling Volleys a cucerit al treilea titlu consecutiv în Bundesliga – are 9 în total -, iar o parte foarte însemnată din această reușită îi revine antrenorului român. În vârstă de 68 de ani, acesta e o adevărată legendă în Germania, acolo unde a cucerit nu mai puțin de 20 de titluri de campion. De asemenea, mai are 21 de Cupe ale Germaniei, dar și trei titluri de campion al Austriei și două cupe ale acestei țări. Dar cea mai mare reușită a venit în sezonul 2006/ 2007, când a câștigat Liga Campionilor. De asemenea, a mai jucat de două ori finala cele mai importante competiții intercluburi.

Acum, că s-a terminat campionatul german, Stelian Moculescu va merge în Ungaria, unde îl ajută pe fostul său secund de la Friederichschafen, Bogdan Tănase, la cârma naționalei masculine maghiare, o formație pusă pe fapte mari în acest an.

moculescu br volleys campioni germania
Stelian Moculescu se bucură alături de elevii săi de la BR Volleys

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns