ȘTIRI DIN VOLEI, 6 ianuarie 2018: Earvin Ngapeth, nou record al așilor într-un meci din Serie A1

ngapeth modena volei

Iată cele mai interesante știri petrecute în voleiul mondial în ultimele zile.    1. Earvin Ngapeth a stabilit un nou record al așilor în Serie A1. Francezul Earvin Ngapeth, unul dintre cei mai valoroși voleibaliști din lume în acest moment, a reușit o performanță incredibilă în etapa a 15-a din Serie A1 la volei masculin. El a reușit nu mai puțin de 12 ași în victoria obținută de echipa sa, Modena, cu scorul de 3-1 (25-27, 25-15, 25-20, 25-20), în fața celor de la Sora. Este un nou record al așilor în Serie A1. Până acum, trei jucători reușiseră câte 11 ași. AICI vedeți clasamentului primilor 10 din istoria campionatului italian. Iar mai jos vedeți înregistrarea reușitelor lui Ngapeth.

2. Yugra Samotlor nu poate ajunge la un meci din campionatul Rusiei! Campionatul masculin de volei al Rusiei e considerat a fi unul dintre cele mai importante din lume în acest moment, dar și acolo se pot întâmpla lucruri neplăcute din cauza lipsei banilor. Concret, un meci din etapa a 17-a, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbăta aceasta, la Kuzbass, nu se poate disputa deoarece echipa adversă nu poate ajunge. Yogra Samotlor a anunțat Federația Rusă de Volei că nu poate disputa meciul deoarece nu a găsit bilete de avion! Numai că aceste tichete nu au fost cumpărate din cauza lipsei banilor atunci când arfi trebuit. Când s-au strâns banii nu mai erau bilete și așa s-a ajuns la o situație în care nu credeam că vom vedea în prima ligă din Rusia. Nu știe nimeni încă dacă meciul va fi câștigat de gazde cu 3-0 sau se va reprograma.

CITEȘTE ȘI:   Polonia este CAMPIOANĂ MONDIALĂ la volei masculin pentru a doua oară consecutiv! Brazilia și SUA au completat podiumul
Yugra Samotlor
Yugra Samotlor
3. Doliu în Bosnia – Herțegovina. Una dintre cele mai valoroase jucătoare de volei din istoria Bosniei Herțegovina, Erna Sinanovic, a decedat zilele trecute într-un accident de mașină. Avea doar 35 de ani și se retrăsese din activitate în 2016, de la Celje Bosnia. Ea a fost componentă a echipei naționale a Bosniei timp de peste 15 ani și a mai evoluat la OK Polo, Kula Gradacac și Bosna.

erna sinanovic bosnia volei
Erna Sinanovic avea doar 36 de ani

4. Ivan Zaytsev are și o fetiță. Voleibalistul italian Ivan Zaytsev a avut un început de an foarte fericit. Soția lui, Ashling, a născut pe 4 ianuarie o fetiță care poartă numele de Sienna. Cei doi mai au un băiat, Alexander „Sasha”, născut pe 31 octombrie 2014.

ivan zaytsev familie fiu nascut
Ivan Zaytsev, alaturi de cel mai mic membru al familiei

5. Urnaut și Mlakar, cei mai buni voleibaliști din Slovenia. Federația Slovenă de Volei a acordat premiile celor mai buni jucători și jucătoare în 2017. Cel mai valoros voleibalist sloven a fost desemnat, pentru a doua oară, Tine Urnaut, căpitanul echipei naționale, legitimat în prezent la Azimut Modena. La feminin, premiul a fost obținut de Iza Mlakar. Aceasta e componentă a naționalei de senioare, dar și a celei sub 23 de ani și este legitimată la echipa campioană, Nova KBM Branik Maribor.

urnaut mlakar volei slovenia
Urnaut si Mlakar, in centru, cu premiile primite
6. Federația Iraniană de Volei are un nou președinte. Anul trecut s-a sfârșit cu alegeri la Federația Iraniană de Volei, care spa ales cu un nou președinte. Acesta este Ahmad Ziaee, care a primit 43 din cele 44 de voturi. El are un mandat de 4 ani. Acesta este al 16-lea președinte al Federației Iraniene, Ziaee înlocuindu-l pe Mohammad Reza Davarzani, care a devenit adjunct al ministrului sportului din această țară.

presedinte federatia iraniana de volei
Noul presedinte al Federatiei Iraniene de Volei

7. Olympiakos a câștigat derby-ul în Grecia. Primul derby din voleiul european al acestui an a avut loc în Grecia, acolo unde Olympiakos Pireu a învins cu scorul de 3-0 pe Panathinaikos. În urma acestei victorii, Olympiakos și-a păstrat invincibilitatea și după etapa a 11-a. De-a lungul acestui sezon, formația a pierdut un singur set.

CITEȘTE ȘI:   Tot ce trebuie să știți despre Spike Volleyball, cel mai complet joc de volei pentru PS4, Xbox si PC lansat vreodată

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns