TERENUL FANILOR: Rapid – CSM II București 1-3. Cronică de Vlad Roșca

rapid csm bucuresti divizia a2 seria est

După un meci intens, pe durata a aproape două ore, echipa secundă a clubului CSM București a plecat cu toate cele trei puncte din Sala Giulești, acolo unde a dispus cu scorul de 3-1 la seturi de Rapid București, formație ce începea etapa a XI-a a Diviziei A2 est la volei feminin pe pe poziția secundă a clasamentului.

Primul set a fost presărat cu dese răsturnări de situație, caracteristică ce avea, de altfel, să se mențină în bună parte și în restul meciului. S-a mers relativ la egalitate până când CSM-ul a reușit să se desprindă la cinci puncte (10-5). Rapidul s-a apropiat la o singură lungime, doar pentru ca, la următoarele puncte, oaspetele să refacă o diferență de două lungimi pe tabelă, pe care feroviarele aveau, în cele din urmă, să o întoarcă, revenind la conducere (13-12) pentru prima dată după 3-2. Apoi a fost rândul Alexiei Căruțașu să readucă CSM-ul la conducere, pentru ca momentul decisiv al setului să înceapă a se produce la 17-15 pentru Rapid: giuleștencele au izbutit un parțial de 6-0, ajungând la 22-15, o diferență ce avea să se dovedească hotărâtoare în câștigarea setului, deoarece, în scurt timp, CSM-ul avea să facă la rândul său o serie de șase puncte consecutive, încheiată cu un as al aceleiași Căruțașu. 23-22 și dramatismul creștea. Apoi 24-22, 24-34, iar, în final, 25-23, Rapid adjudecându-și setul în 28 de minute.

A fost și singurul pentru Rapid, din setul al doilea mai departe CSM-ul crescând și menținându-se la un nivel ridicat, deși trebuie spus că, în mare parte, jocul a fost echilibrat, scorul la puncte reflectând acest lucru. Alexia Căruțașu începea al doilea set într-o notă asemănătoare primului, și anume cu doi ași consecutivi care duceau scorul la 7-5 pentru CSM. Apoi Rapidul a revenit la conducere de două ori în set, o schimbare în bine simțindu-se după intrarea pe teren a Deliei Pădureanu (la 16-18), cea care avea să pună câteva puncte în contul gazdelor și să contribuie la îmbunătățirea jocului acestora, ajungându-se la 23-23. Din nou, un final de set plin de suspans, pe care fetele de la CSM aveau să îl gestioneze mai bine (23-25, în 29 de minute), egalând la seturi în prezența a aproximativ 150 de spectatori, printre care și handbaliștii de la clubul municipalității, ajunși în Sala Rapid pe parcursul celui de-al doilea set pentru antrenamentul în vederea meciului cu CSU Suceava pe care îl vor disputa la mijlocul săptămânii viitoare în etapa a XVI-a a Ligii Zimbrilor. Doar că Ramba et co. mai aveau de așteptat, meciul fetelor de la volei fiind cât se poate de disputat.

Setul al treilea a început cu 6-0 pentru Rapid, dar în minutul opt se revenea la egalitate, 8-8. A fost, de fapt, una dintre trăsăturile întregului meci: Rapid a început mai bine seturile (5-3 în al doilea, 6-0 în al treilea, 3-0 și 5-2 în al patrulea) pentru ca apoi, până să ajungă să contabilizeze nouă puncte pe tabelă, să se regăsească deja în situația de a-și urmări adversarul, cedând, în final, nu doar respectivele avantaje, ci și seturile, în ciuda unor tresăriri și a câtorva speranțe. Așadar, de la 8-8 s-a ajuns la 9-9, 11-11, 14-14, 15-15 și 16-16, până aici raportul de forțe fiind stabil. De la 16-16, însă, CSM-ul s-a distanțat la 20-16, doar că Rapidul a venit apoi până la 19, unde, de altfel, s-a și oprit. Un atac din zona 4 al lui Căruțașu a făcut 21-19, iar de aici, micile tigroaice s-au dezlănțuit și au preluat conducerea după cel mai dezechilibrat set al întregului joc (19-25, în 24 de minute), chiar dacă ultimele două mingi au fost extrem de disputate și ar fi putut repune Rapidul în cărți.

AICI puteți vedea imagini de la meciul Rapid – CSM II București

Setul al patrulea avea să aibă același deznodământ la puncte ca și al doilea, doar că un dram (sau chiar mai multe) în plus de tensiune. Din nou, giuleștencele au început mai bine, conducând cu 3-0, 5-2 și 8-6, numai pentru a se vedea întoarse la 9-12 și 12-15. După goana de recuperare a gazdelor s-a ajuns la 21-21, iar de aici s-a jucat pe muchie de cuțit, ultima minge, la 23-34, fiind ținută în aer ceva mai bine de un minut.

În final, după 112 minute, CSM București s-a impus 3-1: 23-25 (28’), 25-23 (29’), 25-19 (24’), 25-23 (31’), înregistrând a cincea victorie stagională, în timp ce, pentru Rapid a fost al doilea eșec la rând de la reluarea campionatului, după ce săptămâna trecută cedase la Medgidia, 3:0 (25-21, 25-23, 25-22).

Notă: Rubrica Terenul Fanilor este locul în care toţi iubitorii voleiului pot scrie materiale despre echipele favorite, despre jucătorii favoriţi, despre meciuri urmărite, sau despre orice are legătură cu voleiul. Dacă vreţi ca articolele voastre să fie publicate, acestea trebuie trimise fie pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro , fie pe mesaj privat pe pagina de Facebook a doarvolei.ro. 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sau nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doarvolei.ro

Lasă un răspuns