TERENUL FANILOR: Victorie la tie-break în Grecia pentru Târgovişte. Cronică de Vlad Roșca

csm targoviste volei feminin challenge cup

În turul optimilor de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, CSM Târgoviște a administrat formaţiei Olympiakos Pireu, chiar pe terenul acesteia, prima înfrângere după 14 victorii consecutive, în campionat şi în Europa.

În primul set, cele două echipe au mers punct la punct până la 18-18, după care târgoviştencele au reuşit un run de 7-0 pentru a-şi adjudeca setul. În al doilea set, gazdele au început mai bine, ajungând la 18-14, dar apoi Târgovişte a egalat la 24 şi a reuşit să câştige cu un as al lui Erin Nicole Fairs.

Următoarele două seturi au aparţinut grecoaicelor antrenate de Branko Kovacevic, iar meciul a intrat în set decisiv. Acolo s-a jucat, din nou, îndeaproape, ajungându-se la 9-9 fără ca vreuna dintre echipe să se poată desprinde la mai mult de un punct, până ce româncele au reuşit o nouă serie de puncte consecutive, de data aceasta patru, făcând 13-9 pe tabelă, şi chiar dacă Olympiakos s-a apropiat până la 12, finalmente, Milagros Collar Nguema şi Ana Otasevic au adus cele două puncte decisive necesare victoriei CSM-ului, scor final 3-2 în 1h53min: 25-18 (23′), 27-25 (30′), 16-25 (23′), 16-25 (22′), 15-13 (15′).

Antrenorul echipei Olympiakos, Branko Kovacevic, a declarat, după meci, pentru site-ul clubului grec: ”Evident, nu sunt fericit deoarece am pierdut, dar sunt, totuşi, mulțumit pentru că am avut un joc bun împotriva unui adversar dificil, cu experienţă şi sportive de valoare. În unele momente nu ne-am simţit confortabil psihic, deoarece, până acum, în acest sezon, nu am mai avut parte de meciuri atât de tari.  Acum, important este ca fetele să se calmeze, să se odihnească şi, dacă jucăm la fel şi în România, consider că avem şanse de calificare”.

O calificare care se va decide după returul de marţi, 6 februarie. Pentru a-i face pe plac lui Kovacevic şi a răsturna situaţia, Olympiakos are nevoie de victorii cu 3-0 sau 3-1, pe când un 3-2 pentru grecoaice duce manşa de calificare la set de aur. Dincolo, victoria la orice scor le este suficientă dâmboviţencelor, care, în urma meciului tur, au luat o opţiune consistentă pentru accederea în sferturile de finală ale Cupei Challenge.

Akis Efstathopoulos, antrenorul secund de origine greacă de la CSM Târgovişte, a acordat un interviu pentru site-ul federaţiei elene de volei referitor la dubla cu Olympiakos şi la percepţia sa asupra campionatului de volei feminin din România. „Sunt încântat de parcursul echipei din acest sezon, deoarece avem doar trei înfrângeri. Campionatul României, în primele cinci poziţii, este foarte competitiv, cu sportive de vârf precum Bracovevic, Signorile, Markevic de la CSM București și Barakowa, Crncevic, Koleva de la Alba Blaj. Noi, la Târgovişte,  încercăm să devenim mai buni pe zi ce trece. Dacă pot spune că îmi este teamă de ceva în dubla cu Olympiakos, atunci mă gândesc la cele două extreme ale lor, jucătoare complete la toate capitolele jocului, dar şi la Stella Christodoulou, pe care eu o consider sufletul și mintea grupului lor din teren. Pentru Târgovişte vor fi unele dintre cele mai dificile jocuri ale anului”, a declarat Efstathopoulos pentru volleyball.gr.

Notă: Rubrica Terenul Fanilor este locul în care toţi iubitorii voleiului pot scrie materiale despre echipele favorite, despre jucătorii favoriţi, despre meciuri urmărite, sau despre orice are legătură cu voleiul. Dacă vreţi ca articolele voastre să fie publicate, acestea trebuie trimise fie pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro , fie pe mesaj privat pe pagina de Facebook a doarvolei.ro. 

Andrei Constantinescu
Ziarist din 1995, absolvent de ANEFS in 1996 cu specializarea volei. Dupa 20 de ani de la debutul in presa am decis ca e momentul sa imi pun experienta in slujba voleiului, a popularizarii acestui minunat sport si, desigur, a celor fara de care nimic nu ar fi posibil: jucatorii, antrenorii, conducatorii de cluburi. Daca voi reusi sa nu sa fac acest lucru, veti stabili voi, cei care accesati - mai des sau mai rar - acest site. Un loc facut exclusiv pentru volei, pentru voleibalisti si pentru iubitorii acestui frumos sport, cazut pe nedrept in dizgratie. Daca vreti sa discutam sau sa ma criticati, o puteti face pe adresa de e-mail andrei@doarvolei.ro sau pe pagina de facebook a site-ului, https://www.facebook.com/doarvolei
http://doartenis.ro

Lasă un răspuns